900 124 124

Curs 2018-2019

Sessions 3, 4, 5 i 6: Relacions i entorns digitals

30/04/2019

Durant les darreres sessions, en el procés de treball sobre relacions i entorns digitals, els membres del Consell Assessor Jove han estat preparant diferents vídeos relacionats amb els temes de treball (informació a les xarxes, informació i noticies falses, identitat digital, traça digital, violència i qüestions de gènere a través de les xarxes, relacions a les xarxes), en format de "canal de YouTube".

Els joves també han debatut sobre els aspectes positius de les xarxes socials per a la participació i els moviments internacionals de menors, ha estat molt interessant!!

 

Sessió 2: Presentació del projecte EduCAC

16/01/2019

 

La segona sessió de treball amb del Consell Assessor Jove del Síndic (CAJ) del curs 2018-2019, pensada ja en clau de la participació del CAJ en la xarxa europea de joves assessors dels ombudsman europeus per a la defensa dels drets dels infants, la vam dedicar a la identitat digital i els entorns digitals.

Salvador Alsius (vicepresident del Consell de l'audiovisual de Catalunya -CAC) i Neus Riera, impulsors del projecte EduCAC (un programa d'educació en comunicació per l’educació mediàtica del CAC en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament) van dinamitzar la sessió  per treballar aspectes tan importants de la relació dels joves amb els entorns digitals com ara la identitat digital, les xarxes socials o la “intoxicació” que de vegades provoca la quantitat d'informació i publicitat que “consumim”, conscient o inconscientment, a través de les pantalles.

Joves d’arreu de Catalunya participen en l'onzena edició del Consell Assessor Jove del Síndic

07/11/2018

El tema central del curs, el mateix que es debatrà a la resta d’ombudsman membres de la xarxa europea ENOC, serà els drets dels infants i les TIC

Els  nous membres del Consell Assessor Jove (CAJ) del Síndic han participat aquest dimarts 6 de novembre de 2018 en la seva primera reunió del curs escolar. Rebuts pel mateix síndic, Rafael Ribó, i per l’adjunta per a la defensa dels drets de la infància i l’adolescència, Maria Jesús Larios, els nous integrants del Consell, acompanyats per alguns familiars i professors, han coincidit també amb els membres del curs anterior. Aquests han explicat la seva experiència al voltant del tema de la salut mental dels infants, que va centrar el debat de l’any passat.
En aquesta edició, la número onze, el CAJ estarà representat per setze alumnes de catorze i quinze anys de nou centres de tot Catalunya: tres centres de la ciutat de Barcelona (escoles Anna Ravell i Maristes la Immaculada, i l’Institut Francisco Goya), l’Institut Bisbe Berenguer de l’Hospitalet de Llobregat, l’Institut SI Badalona, l’Institut Industrial Arts i Oficis de Sabadell, l’Institut Josep Lladonosa de Lleida, l’Institut Tarragona i La Salle de Manresa.
L'objectiu del Consell és incorporar la perspectiva dels adolescents en l'orientació de les actuacions que duu a terme la institució i comptar amb la visió d'infants i joves sobre els seus drets. Les conclusions i recomanacions que emanin de les trobades, que els joves faran un cop al mes a la seu del Síndic, les presentaran ells mateixos davant la Comissió d’Infància al Parlament un cop acabi  el curs.

El tema d’enguany serà les TIC i els drets dels infants, vinculat al tema que també s’abordarà en el marc del fòrum ENYA, on participen representants dels consells joves d’ombudsman de la xarxa de defensors europeus ENOC.