Notícies

El nou Estatut ha de suposar una millor defensa dels drets de les persones i una ampliació de les competències del Síndic

28/09/2005

El Síndic, Rafael Ribó, ha valorat avui de forma positiva que l'avantprojecte de l'Estatut reculli alguns drets, com ara la igualtat d'oportunitats en l'educació, el viure en un medi ambient saludable o el dret del consumidor a ser informat, ja que confia que el fet que estiguin inclosos en el nou text ajudi a incrementar el seu reconeixement. Des de la seva creació la institució ha rebut queixes de la possible vulneració d'aquests i d'altres drets, sobretot de caire social.

El Síndic espera que si s'aprova el text, el fet que aquest reculli els drets de les persones i l'obligació dels poders públics de defensar-los obri una nova etapa a Catalunya que faciliti un major respecte dels drets i una cohesió social més gran. A més, el Síndic valora en positiu que el nou Estatut reculli el dret a la bona administració.
Rafael Ribó ha fet aquestes declaracions en l'acte de presentació de les III Jornades de commemoració del 20è aniversari de la Llei del Síndic, que comencen demà i que analitzaran l'expansió de la institució de l'Ombudsman i els diferents models d'actuació arreu d'Europa.

Tornar