Notícies

El Síndic de Greuges rep 34 queixes i 8 consultes en la seva visita a Santa Coloma de Farners

23/11/2005

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha visitat avui Santa Coloma de Farners per atendre les queixes i consultes dels ciutadans de La Selva. Durant tot el dia, el Síndic i els seus assessors han rebut i han efectuat un total de 40 visites, que s'han materialitzat en 34 queixes i 8 consultes. La visita a Santa Coloma de Farners s'emmarca en la voluntat del Síndic d'apropar la Institució als ciutadans, donar-la a conèixer i facilitar la formalització de queixes.

Amb aquest objectiu ja ha visitat 37 poblacions catalanes; les últimes sortides abans de venir a Santa Coloma van ser Móra d'Ebre i El Pont de Suert. Durant la seva estada, el Síndic ha mantingut una reunió de treball amb el primer tinent d'alcalde de Santa Coloma i una altra amb el gerent del Consell Comarcal de La Selva. També ha visitat el CEIP Sant Salvador d'Horta i l'IES de Santa Coloma, on ha mantingut trobades amb els mestres i professors dels dos centres.
L'adjunt per a la Defensa dels Drets dels Infants, Jaume Funes, també ha visitat els dos centres i s'ha trobat amb diferents grups d'alumnes. Durant el 2005, el Síndic havia tramitat, fins ahir, 96 actuacions (47 queixes i 49 consultes) provinents d'habitants de la Selva. Blanes amb 22 actuacions, Lloret amb 13, Riells i Viabrea amb 8 i Santa Coloma de Farners i Arbúcies amb 7 són les poblacions on s'han rebut més consultes i queixes. L'any 2004 va tramitar 62 actuacions (47 queixes i 15 consultes). Aquesta és la segona visita de l'oficina del Síndic a la comarca de la Selva ja que l'abril del 2002 va ser a Blanes.

Tornar