Notícies

El Síndic inaugura la nova seu de la institució

10/12/2008

Més de 200 persones han assistit a l'acte, que ha tingut lloc a les noves dependències del Síndic, al passeig de Lluís Companys, 7, de Barcelona.

Entre aquestes destaquen el defensor del poble d'Espanya, Enrique Múgica, el defensor de Suècia, Mats Mellin, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, l'alcade de Barcelona, Jordi Hereu i el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, que han obert l'acte amb uns breus parlaments.

Aprofitant la celebració dels 60 anys de la Declaració universal del drets humans, tots ells han elogiat la tasca de defensa de drets que duu a terme el Síndic. En el seu discurs, Rafael Ribó ha recordat que la institució ha experimentat un augment rècord de queixes en els últims anys i que l'antiga seu s'havia quedat petita per encabir-hi tot l'equip del Síndic.

Entre el públic assistent també hi havia diversos consellers del Govern de la Generalitat, diputats del Parlament, defensors del poble de la majoria de comunitats autònomes d'Espanya, síndics locals i universitaris i tot l'equip del Síndic.

Un concert de nou cançons del cantautor Raimon i una visita guiada a l'exposició del Síndic "Obrim les portes als drets" han completat l'acte d'inauguració.

 

Tornar