Notícies

Exposició “Obrim portes als drets”

10/12/2008

Visita guiada de l

Durant tot el mes de desembre es podrà a veure a la seu del Síndic del passeig Lluís Companys, 7 de Barcelona aquesta mostra commemorativa. A l'exposició s'explica la feina i la història de la institució al voltant de tres dates commemoratives que es celebraran el 2009.

Es commemora el primer quart de segle d'existència de la institució de defensa de drets a Catalunya i de l'aprovació de la llei reguladora que va atorgar al Síndic facultats de supervisió sobre l'Administració pública de la Generalitat i sobre els ens locals de Catalunya.

Fa 30 anys del primer Estatut d'autonomia de la democràcia, que va atorgar al Parlament la facultat de nomenar un síndic de greuges per defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans.

I evocant els orígens medievals de la institució moderna, es celebra que fa 600 anys, el 1409, que el rei Martí l'Humà va fundar la institució del provisor de greuges, una comissió que vetllava per la satisfacció de greuges o queixes i que es pot considerar l' antecedent del Síndic.

L'exposició durant el 2009, amb caràcter itinerant, viatjarà per tot Catalunya.

Tornar