Notícies

El Síndic rep 12 queixes i 8 consultes durant la visita a Palamós

01/02/2012

Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat urbanisme i medi ambent.

L'oficina del Síndic s'ha desplaçat avui a Palamós per atendre directament les queixes i les consultes dels habitants d'aquesta localitat. En total, s'han rebut 20 visites, que s'han materialitzat en 12 queixes i 8 consultes.

L’objectiu de la visita ha estat oferir a la ciutadania de Palamós la possibilitat de presentar queixes i fer consultes sobre actuacions de les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). Durant tot el dia, l’equip del Síndic ha rebut queixes i consultes Punt d’Informació Juvenil.

La visita a Palamós també és una oportunitat per al síndic i el seu equip de conèixer de primera mà les problemàtiques de la població i de mantenir un contacte més directe amb les persones. En aquest sentit, l’equip del Síndic també ha aprofitat el desplaçament per visitar l’Hospital de Palamós, la residència sociosanitària Palamós Gent Gran, la Fundació Oreig, d’atenció a la infància i acció social, i han mantingut una reunió amb l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) del Baix Empordà.

Durant el 2011, els habitants de Palamós van fer arribar al Síndic un total de 10 actuacions (4 queixes i 6 consultes). Serveis socials, en 2 casos,  salut, en dos més i medi ambient, educació, funció pública, consum, tributari i seguretat ciutadana van ser les temàtiques exposades en les queixes i consultes. Al Baix Empordà,  el total d’actuacions fetes pel Síndic durant el 2011 va ser 228 (104 queixes i 124 consultes).

Des de 1996, l’oficina del Síndic ja ha fet 110 desplaçaments institucionals arreu de Catalunya, 76 durant els mandats de Rafael Ribó. Actualment, un equip del Síndic visita dues poblacions per setmana amb l’objectiu de donar un millor servei de proximitat a tots els ciutadans de Catalunya en la seva funció d’atendre queixes i consultes.

Tornar