Notícies

El Síndic reitera màxima transparència informativa i compareix per explicar les activitats internacionals de la institució

06/06/2012

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha explicat davant els mitjans de comunicació les activitats internacionals dutes a terme per la institució del Síndic i per la Secció Europea de l’Institut Internacional de l’Ombudsman, organisme internacional de defensors que presideix en l’àmbit europeu.

Tota la informació i els detalls de les activitats internacionals, ha dit Ribó, “es fan públiques cada any davant del Parlament de Catalunya, i estan disponibles al web del Síndic i són accessibles a tots els ciutadans”.

En la seva intervenció, Ribó també ha destacat que la presència del Síndic en actes i congressos de caràcter internacional dóna rellevància a la tasca que la institució duu a terme, serveix com a aprenentatge i intercanvi amb les institucions més avançades, tot cooperant amb països democràticament emergents, i, a més, suposa una representació internacional de Catalunya.

Les activitats realitzades a  l’estranger per la institució en els últims tres anys han estat 60. D’aquestes,  40 han estat protagonitzades per Rafael Ribó, la gran majoria com a president de la Secció Europea de l’IOI. La resta d’activitats internacionals han estat realitzades per altres membres de l’equip.

Pel que fa a les despeses, en els últims sis anys (2006-2012) la quantitat reservada a les activitats de representació ha significat un 0,7% del total del pressupost del Síndic en aquest mateix període. D’aquesta despesa, la quantitat imputable directament a l’activitat de Rafael Ribó va ser, l’any 2010, de 42.500 euros, i l’any 2011, de 41.258 euros, partides al voltant del 0,5% del total del pressupost de la institució; un pressupost que en els últims dos anys s’ha reduït un 21%.

Evolució pressupost Síndic (2007-2012)


Tornar