Notícies

El Síndic reclama a l'ATM que permeti bescanviar les T10 caducades fins a finals d’any

10/02/2017

t10

La mesura ha d'anar acompanyada d'una campanya informativa als usuaris per mitjà dels canals habituals

Actualment, la data límit per utilitzar-les –sense possibilitat de fer el bescanvi– és el 28 de febrer, malgrat que les targetes no hagin incrementat el preu

El Síndic de Greuges ha recomanant a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que adopti les mesures adequades per permetre bescanviar les targetes T-10 caducades per unes de noves amb el mateix nombre de viatges pendents. Actualment, la data límit determinada per utilitzar-les, sense permetre’n la possibilitat de bescanviar-les, és el 28 de febrer.

Després de rebre diverses queixes i d'obrir una actuació d'ofici, el Síndic ha emès una resolució en què argumenta que, atès que els preus del transport públic no s'han incrementat d'un any a l'altre, la persona usuària pugui, com a mínim fins a l’últim dia de l’any, bescanviar la targeta T-10 caducada per una altra

En aquesta mateixa línia, també ha demanat que l'ATM modifiqui l'anunci publicat en el DOGC sobre les tarifes que han de regir a partir de l'1 de gener de 2017 per incorporar la recomanació anterior. A més, la resolució inclou un suggeriment perquè, amb vista a propers anys, adopti les mesures necessàries perquè la persona usuària tingui l'opció de bescanviar les targetes, com a mínim, fins a l’últim dia de l’any corresponent.

El Síndic considera que aquesta mesura és la més justa i adequada, atès que permetria que l’usuari pogués fer ús del títol de transport adquirit sense tenir un perjudici econòmic, en cap cas desitjable, i a la vegada garantiria que l’usuari està fent efectiu l’import de la tarifa vigent per realitzar el trajecte desitjat.

Finalment, insta l'entitat metropolitana que informi la ciutadania d'aquestes noves condicions de bescanvi de la targeta T-10 per tots els canals habituals.

La targeta T-10 (títol de transport integrat) no ha vist modificat el preu el 2017 respecte del de 2016, i es manté en 9,95 euros (1 zona), 19,60 euros (2 zones), 26,75 euros (3 zones), 34,45 euros (4 zones), 39,55 euros (5 zones) i 42,05 euros (6 zones).

Tornar