Notícies

Rafael Ribó, en qualitat de president de l’IOI-Europa, es reuneix a Estrasburg amb les autoritats europees competents en matèria de drets humans

02/06/2017

foto

Acompanyat per la vicepresidenta europea de l’IOI i ombudsman federal de Bèlgica, Catherine de Bruecker, Ribó s'ha reunit, entre d’altres, amb el comissari europeu de drets humans 

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i l’ombudsman federal de Bèlgica, Catherine de Brueker, en qualitat de president i vicepresidenta de l’IOI-Europa, respectivament, s'han reunit aquest 31 de maig i 1 de juny passats a Estrasburg amb diverses autoritats europees de l’àmbit dels drets humans.

En concret, i en representació de l’Institut Internacional de l’Ombudsman, Ribó i de Breuker han mantingut una trobada de treballl amb el comissari europeu de drets humans, Nils Muiznieks. També s'han reunit amb el president del Tribunal Europeu de Drets Humans, Guido Raimondi, a qui han acompanyat el secretari general i alguns magistrats de l'esmentat tribunal.

En el marc d'aquest viatge també s'han trobat amb representats de la Comissió de Venècia, en particular amb Simona Granata, secretària adjunta de la Comissió  i amb Günter Schirmer, cap del Departament d'Assumptes Legals i Drets Humans de la Secretaria de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa.

Finalment, Ribó i de Bruecker s’han reunit, d'una banda, amb Philippe Boillat, responsable de la Direcció General de Drets Humans i de l'Estat de Dret del Consell d'Europa, i de l'altra, amb Wolfram Bechtel, representant de la Secretaria de la Comissió Europea contra el Racisme i la Intolerància (ECRI) del Consell d'Europa.

L’objectiu principal d’aquestes trobades institucionals ha estat promoure el paper de l’ombudsman en el marc dels organismes europeus de defensa dels drets humans.

 

Tornar