Notícies

El Síndic obre una actuació d'ofici per investigar la situació de l'atenció primària

09/06/2017

S'ha fet ressò de les notícies publicades sobre el malestar dels professionals sanitaris

Ha rebut queixa d'un membre del col·lectiu "Rebel·lió Atenció Primària", amb el qual es reunirà la pròxima setmana

Després de rebre una queixa sobre la situació en què es troba l'assistència primària −que el promotor qualifica de greu−  i de tenir coneixement a partir dels mitjans de comunicació del malestar entre els professionals sanitaris dels centres d'assistència primària (CAP), el Síndic ha decidit obrir una actuació d'ofici.

El Síndic demanarà informació amb relació a la situació en general i també sobre l'informe elaborat per una cinquantena de metges per encàrrec de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona.

En aquest document s'atribueix la suposada greu situació a la manca de recursos econòmics, amb retallades acumulades de més d'un 20% i a la manca d'un projecte que motivi i il·lusioni als professionals. El Col·legi també destaca que el desgast i el malestar del personal fan insuportable la situació, amb el risc de col·lapse en els CAP que això suposa si no s'actua amb prou celeritat.

En el marc de la investigació, el Síndic també té previst fer una visita a alguns centres d'assistència primària. A més, la pròxima setmana es reunirà amb representants del grup  "Rebel·lió Atenció Primària".

Tornar