Notícies

Experts i ombudsman europeus, reunits pel Síndic, analitzen a Barcelona el cost de l'energia i la protecció dels consumidors

16/06/2017

foto

L'enginyer expert en energies renovables, Pep Salas, aborda el sistema d'implantació dels comptadors intel·ligents

Organitzada en el marc de la xarxa d'ombudsman NEON, la jornada compta amb la presència dels ombudsman europeus pioners en aquest àmbit

Entre els assistents, destaquen els representants de les empreses subministradores i del Tercer Sector

El Síndic de Greuges de Catalunya i la NEON (Xarxa Europea d'Ombudsman de l'Energia) han organitzat per a aquest divendres 16 de juny una sessió de treball, d’una banda, al voltant del cost de l'energia i la protecció dels consumidors vulnerables i, de l’altra, de la implantació dels comptadors intel·ligents (smart meters).

L'acte ha reunit els principals actors del sector a escala europea, com ara els representants dels ombusdman de França, Bèlgica, Itàlia, Irlanda o el Regne Unit, que han coincidit en en el fet que cal incentivar l’accés als defensors i als sistemes de resolució alternativa de conflictes; objectiu que volen assolir malgrat les dificultats derivades de la directriu europea, que no esmenta la institució d'ombudsman com a figura de referència en aquest sentit.

Consumidors vulnerables, tarifes socials, estàndards mínims europeus, moratòria hivernal, garantia de desconnexió, protecció del consumidor”. Sota aquest títol, la investigadora Naomi Creutzfeldt ha donat resposta, i ha obert el debat amb els ombudsman assistents, a la qüestió sobre quines mesures cal adoptar per protegir els consumidors vulnerables. Creutzfeldt és investigadora d’ESRC, membre del Wolfson College (Universitat d’Oxford), membre del Centre for Socio-Legal Studies i professora a la Universitat de Westminster

Pep Salas Prat, enginyer i especialista en energies renovables i xarxes elèctriques i professor a la Universitat de Barcelona, ha abordat en la seva ponència el cost de l’energia, les tarifes, els impostos, els comptadors intel·ligents, la facturació i la transparència. Les intervencions dels ombudsman europeus han servit per comparar els sistemes d’implantació dels comptadors intel·ligents en diversos països.

Els representants de les subministradores de referència a Catalunya i de les entitats del Tercer Sector han assistit a la jornada, en què també s'ha abordat el paquet d’energia neta (clean energy package), que la Comissió Europea va presentar el novembre del 2016, projecte que inclou com un dels seus eixos fonamentals oferir un tracte just als consumidors.

També s'ha tractat sobre el document de bases per a un pacte nacional per a la transició energètica de Catalunya, aprovat recentment per la Generalitat de Catalunya.

La xarxa NEON (www.neon-ombudsman.org)

La Xarxa Europea d'Ombudsman de l'Energia té com a objectius primordials difondre els mecanismes alternatius de resolució de conflictes, d'acord amb les recomanacions de la Comissió Europea, encoratjar la protecció dels consumidors, establir vincles amb altres agents europeus del sector i facilitar l'intercanvi d'informació, experiències i bones pràctiques entre els seus membres. Els quatre membres fundadors són el Servei de Mediació del Sector Energètic de Bèlgica, l'Ombudsman dels Consumidors del Regne Unit, el Mediador Nacional del Sector Energètic de França i el Síndic de Greuges de Catalunya. També participen a les reunions representants d'Itàlia, d’Irlanda i de la República Txeca.

La NEON és la interlocutora dels ombudsman del sector de l'energia amb la Comissió Europea i, d'acord amb això, participa en diversos grups de treball de les direccions generals d'Energia i Justícia. També hi ha una relació de treball permanent amb el Consell dels Reguladors Europeus de l'Energia (CEER) i l'Agrupació Europea d'Associacions de Consumidors (BEUC).

 

Tornar