Notícies

El Síndic reuneix diversos d'ajuntaments per reforçar els mecanismes d'atenció i de supervisió en l'àmbit local

14/07/2017

foto
Els alcaldes i representants dels consistoris assistents han compartit experiències i aportat propostes relacionades amb els convenis de singularitat signats amb el Síndic

Des de l'any 2008, quan va signar un conveni amb Sant Adrià de Besòs fins al juny de 2017, en què ho ha fet amb Santa Perpètua de Mogoda, s’han signat 32 convenis amb ajuntaments 

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha reunit aquest dijous 13 de juliol una vintena d'ajuntaments catalans amb els quals té un conveni de supervisió singular o està en via de firmar-lo en un futur pròxim.

L'objectiu era compartir una sessió de reflexió, debat i avaluació amb els representants dels ajuntaments sobre les experiències dels convenis de supervisió singular amb el Síndic i les propostes de millora. La prioritat és buscar noves fórmules de supervisió eficaces i útils per a les persones.

En total, el Síndic ha signat des de juliol de 2008 un total de 32 convenis amb ajuntaments i un amb el Conselh Generau d'Aran. El primer amb l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el darrer amb el de Santa Perpètua de Mogoda, el passat juny de 2017.

D'acord amb els convenis totes les parts es comprometen a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic i que afectin competències municipals d’aquestes localitats. 

El Síndic ofereix una atenció singularitzada, que es concreta en la tramesa als ajuntaments d’un informe anual que recull la situació de les queixes gestionades referents al municipi i una estadística de les consultes provinents de persones i d’entitats locals. El Síndic pot assistir a un plenari municipal per exposar i debatre l’informe esmentat. Des del 2008 s’han publicat un total de 167 informes de supervisió singular.

Per la seva banda, els ajuntaments divulguen la figura del Síndic entre els veïns i les diferents vies per accedir-hi.

Tornar