Notícies

El Síndic finalitza l’actuació d’ofici sobre els problemes amb la zona blava que limita amb els termes municipals de Cambrils i Vinyols i els Arcs

29/08/2017

Considera positives, en general, les mesures endegades pels ajuntaments

Continuarà la investigació de les queixes individuals per fer-ne un seguiment de la resolució 

Davant les notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació per la confusió que genera la zona blava en la intersecció dels termes municipals de Cambrils i Vinyols i els Arcs, el Síndic va decidir intervenir d'ofici.

Els problemes van començar aquest 2017, quan els ajuntaments de Cambrils i Vinyols i els Arcs van fer una oferta de zona blava separada i amb preus diferents. Actualment, cada zona blava està gestionada per una empresa diferent, mentre que fins aleshores una única empresa les gestionava les dues. Amb l'arribada d'una segona empresa, l'hora d'aparcament en zona blava, la sanció d'anul·lació, el període d'operativitat i els descomptes per als residents han passat a ser diferents en ambdós municipis. Això fa que a les persones que no són de la zona els resulti difícil adonar-se que depèn d'on s'aparqui s'és a un municipi o a un altre, la qual cosa comporta tarifes i condicions diferents.

Per poder estudiar el cas, el Síndic es va adreçar als dos ajuntaments afectats i els va demanar informació sobre les mesures que tenien previst endegar per resoldre aquesta problemàtica.

D'acord amb les respostes obtingudes dels dos ajuntaments, el Síndic valora positivament les mesures adoptades perquè els usuaris puguin identificar ràpidament el municipi en què es troben (s'han fet treballs de pintura viària amb el nom del municipi al qual pertany l'aparcament, s'han instal·lat vinils identificatius, s'han instal·lat plànols per facilitar-ne la ubicació...) i l'atenció que s'està donant a les persones que han rebut butlletins de denúncia (atenció presencial i telefònica que inclou recomanacions sobre com procedir).

Tot i que es tanca l'actuació d'ofici, el Síndic continua treballant en aquest cas a partir de les queixes rebudes dels ciutadans que havien quedat suspeses en espera de rebre la resposta de l'Administració. En cada cas, caldrà veure quina és la solució que s'ha donat als afectats i si aquesta es correspon amb la informació rebuda pel Síndic.

Tornar