Notícies

El Síndic actua per restablir amb immediatesa el subministrament elèctric a una finca del Barri del Raval

08/09/2017

foto

El Síndic ha iniciat d’ofici una actuació per aconseguir el restabliment del servei tan aviat com sigui possible

D'acord amb la informació apareguda als mitjans de comunicació, al voltant de 24 famílies, entre les quals hi ha gent gran, menors i malalts crònics, estan sense accés al subministrament elèctric des de fa més de dos dies, el Síndic ha iniciat d’ofici una actuació per aconseguir-ne el restabliment tan aviat com sigui possible.

Segons les informacions publicades, l'edifici afectat, que es troba al carrer Hospital de Barcelona, sembla que és gestionat per l'Ajuntament.

El Síndic ha demanat informació a ENDESA Catalunya, que ha confirmat el tall de subministrament i assenyala que ha estat practicat per la companyia distribuïdora, arran d'una revisió ordinària. En el decurs d'aquesta, es va constatar l'existència de connexions irregulars en directe, i sense cap tipus de contracte, a més de la inadequació de les instal·lacions.

En el marc de la seva actuació, el Síndic investigarà els motius pels quals hi havia una manca de contractes en vigor del subministrament elèctric a la finca, i també la desconeixença per part dels serveis socials municipals d'aquesta precària situació, fet que ha comportat el desconeixement del risc d'exclusió residencial dels veïns afectats i, per tant, que no hagin pogut esdevenir subjectes d'aplicació de les mesures establertes per la normativa de pobresa energètica.

Segons la informació obtinguda pel Síndic, la companyia ha sol·licitat a la propietat de la finca el condicionament de l'escomesa i de la instal·lació elèctrica general, i l'entrega de la documentació necessària amb la finalitat de procedir a la normalització dels subministraments.

Tornar