Notícies

El Síndic explica al Congrés de Diputats l’Informe-síntesi de les actuacions al voltant de l’1 d’octubre

14/12/2017

foto

Rafael Ribó troba “inadmissible” que els candidats a les eleccions del 21-D privats de llibertat no puguin defensar la seva candidatura amb igualtat de condicions que la resta

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha presentat aquest dimecres, 13 de desembre de 2017, al Congrés dels Diputats l’Informe-síntesi de les actuacions del Síndic de Greuges al voltant de l’1 d’octubre.

En el marc d’una reunió de treball sobre les conclusions de l’informe, el síndic ha explicat el document al públic assistent, integrat per parlamentaris, representants d’organitzacions socials i especialistes en matèries com ara la defensa dels drets humans.

En la seva intervenció, el síndic ha qualificat “d’inadmissible” i de “conculcació de drets fonamentals” el fet que els candidats en situació de presó preventiva no puguin defensar la seva candidatura amb igualtat de condicions que la resta. També ha informat que el document ja s’ha tramès als organismes europeus pertinents.

A banda de Ribó, han intervingut en l’acte el secretari tercer de la Mesa i diputat d’En Comú Podem, Marcelo Expósito, i la professora de Relacions Internacionals de la UAM, Itziar Ruiz-Giménez.

Tornar