Notícies

El Síndic de Greuges de Catalunya i el de Cornellà signen un conveni per millorar l’atenció a les persones i agilitzar la tramitació de queixes

03/04/2019

sindic

Amb aquest, ja són 37 els convenis signats amb síndics locals. A banda, el Síndic de Greuges de Catalunya també té acords de col·laboració mútua amb les nou universitats públiques catalanes

El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el síndic de greuges de Cornellà, Joan Barrera, han signat aquest dimecres, 3 d’abril de 2019, un conveni de col·laboració entre les institucions que ambdós encapçalen. La signatura, que ha tingut lloc a la localitat del Baix Llobregat, té per objectiu evitar duplicitats, aprofitar sinergies i recursos, i sobretot, millorar el servei de defensa de drets i facilitar-ne l’accés de la ciutadania. Amb aquest, ja són 37 els convenis signats amb síndics locals. A banda, el Síndic de Greuges de Catalunya també té acords de col·laboració mútua amb les nou universitats públiques catalanes.

D’acord amb aquest conveni, quan una persona presenti una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, aquest es compromet a  informar-la de la possibilitat de presentar-la davant del Síndic de Greuges de Cornellà de Llobregat en el cas que el fet que la motivi es relacioni amb el funcionament de l’Administració municipal de Cornellà. L’acord no afecta la independència de cadascuna de les institucions pel que fa a la gestió de les queixes i els greuges de la seva competència, atesa la inexistència de cap relació de jerarquia ni de dependència orgànica o funcional entre elles. El Síndic de Greuges de Catalunya podrà demanar al Síndic de Greuges de Cornellà informació sobre els greuges que tramita i les conclusions en els casos que siguin d’interès comú.

Per la seva banda, el Síndic de Greuges de Cornellà es compromet a trametre al Síndic de Greuges de Catalunya les queixes que afectin administracions distintes de la municipal, sempre que la persona interessada hi estigui d’acord. En aquests casos, la comunicació entre les dues institucions haurà de ser fluida, tant durant la tramitació com un cop s’emeti una resolució, si s’escau.

Finalment, el Síndic de Greuges de Cornellà podrà participar en la capacitat d’iniciativa normativa que la llei reconeix al Síndic de Greuges de Catalunya. Amb aquest objectiu, el Síndic de Greuges de Cornellà pot proposar al Síndic de Greuges de Catalunya iniciatives en aquest sentit.

Tornar