La version française de cette page n'étant pas disponible, vous avez été renvoyé à la version catalane

Actualités

El Síndic alerta dels problemes de seguretat de l’estació de l’AVE de Girona i demana a Adif que desencalli el pla

30/03/2016

El desallotjament forçós del recinte per la presència d’una maleta sospitosa ha generat la indignació dels usuaris

Rafael Ribó va actuar d’ofici arran de la inundació del túnel, a finals del 2014, i està esperant la resposta d’Adif

Arran d’un nou episodi que ha posat en dubte l’adequació de les instal·lacions de l’estació de l’AVE de Girona, el Síndic alerta que el pla de seguretat dissenyat per Adif no té l’homologació de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat. El Síndic va obrir una actuació d’ofici l’octubre de 2014 per analitzar l’actuació de les administracions públiques arran de la inundació del túnel de l’AVE a Girona.

Tant l’Ajuntament de la ciutat com Protecció civil han informat el Síndic que Adif ha deixat les obres inacabades pel que fa al pla de seguretat de l’estació i de tot el tram soterrat. Per la seva banda, Adif encara no ha tramès al Síndic la informació que li ha sol·licitat per aclarir el tema

En concret, el Síndic ha demanat informació a les administracions següents: l’Ajuntament  de Girona, el Departament d’Interior (Protecció Civil), Adif i també al Defensor del Poble estatal. Aquest últim ha remès un informe que indica que no aprecia cap irregularitat.

No obstant això, el desallotjament forçós de l’estació arran de la presència d’una maleta sospitosa ha tornat a despertar nombroses crítiques per la manca de seguretat de les instal·lacions i la inactivitat de l’Administració central i d’Adif. 

Retour