Resolució
AO-00006/2015 Actuació d'ofici relativa a la reubicació dels agents del Cos de Mossos d'Esquadra afectats per una discapacitat sobrevinguda

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 16/01/2015
Data de l'últim moviment 13/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El Comitè Espanyol d'Entitats de Representació de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha denunciat diversos casos d'agents dels Mossos d'Esquadra que han hagut d'accedir a la via judicial per poder defensar el seu dret a seguir desenvolupant una activitat laboral en el cos malgrat haver patit un accident o tenir un grau d'incapacitat permanent total reconegut per l'INSS. Arran d'aquests casos, la Generalitat va aprovar el Decret 246/2008, de 16 de desembre, de regulació de la situació administrativa especial de segona activitat en el cos de Mossos d'Esquadra, que el CERMI considera discriminatori. 

En el marc de l'actuació d'ofici oberta sobre aquesta qüestió, el Síndic ha recomanat al Departament d'Interior que: 1. Promogui una regulació homogènia de la segona activitat en el CME i el cos de bombers de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els principis recollits a la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat i a la Directiva 2000/78/CE del Consell, de 27 de desembre de 2000, relativa a l'establiment d'un marc general per a la igualtat de tracte en el treball i l'ocupació. 2. No exclogui automàticament de la situació de segona activitat les persones amb discapacitats físiques o psíquiques, sempre que un cop valorades les capacitats de la persona es consideri que pot dur a terme funcions d'aquesta situació. 3. Promogui una regulació de la segona activitat que introdueixi la reducció de jornada per raó de discapacitat legalment reconeguda amb una reducció proporcional de retribucions i la possibilitat de sol·licitar una excedència per raó de discapacitat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/06/2015 Secretaria General d'Interior Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/07/2015 Departament d'Interior Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/12/2015 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació
13/01/2016 Departament d'Interior Reiteració a la resolució pendent d'acceptació