Resolució
AO-00032/2015 Actuació d'ofici relativa a la visita a la comissaria de la Policia Local de Sant Sadurní d'Anoia

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Administració de justícia
Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura
Data d'inici 03/03/2015
Data de l'últim moviment 05/06/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

El Síndic ha obert una actuació d'ofici arran de la visita que l'Equip de Treball de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura i d'altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants va dur a terme a la comissaria de la Policia Local de Sant Sadurní d'Anoia en data 18 de febrer de 2015.

Durant la visita, l'Equip de Treball ha constatat que la comissaria no disposa d'àrea de custòdia de detinguts. Tot i això, de la informació facilitada se'n desprèn que quan es produeix una detenció hi ha diferents itineraris possibles: 1. Traslladar el detingut a dependències municipals i fer-lo esperar en un despatx mentre es redacta la minuta policial; 2. trucar directament als Mossos d'Esquadra perquè es facin càrrec de la detenció des d'un principi; 3. fer-se càrrec de la detenció produïda al carrer i traslladar el detingut amb cotxe policial sense mampara a la comissaria de districte de Mossos d'Esquadra a Sant Sadurní d'Anoia.

També s'ha constatat que una de les agents de policia que es trobava a les dependències policials el dia de la visita no anava identificada. 

En vista d'aquestes observacions, el Síndic ha recomanat a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia que revisi el protocol d'actuació i de coordinació subscrit entre l'Ajuntament i el Departament d'Interior a fi que siguin els Mossos d'Esquadra el que es facin càrrec de la custòdia dels detinguts des de l'inici de la detenció, en tots els supòsits.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/04/2015 Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Resolució pendent d'acceptació
22/05/2015 Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Resposta a la resolució pendent d'acceptació
05/06/2015 Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Irregularitat
05/06/2015 Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia Seguiment finalitzat