Resolució
AO-00034/2015 Actuació d'ofici relativa a la visita a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Reus

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Administració de justícia
Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura
Data d'inici 03/03/2015
Data de l'últim moviment 12/06/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Reus Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El Síndic ha obert una actuació d'ofici arran de la visita que l'Equip de Treball de l'Autoritat Catalana per a la Prevenció de la Tortura i d'altres Tractes o Penes Cruels, Inhumans o Degradants va dur a terme a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Reus en data 24 de febrer de 2015.

En vista de les observacions fetes per l'Equip de Treball durant la visita, el Síndic ha recordat a l'Ajuntament de Reus que d'acord amb les previsions legals, amb les competències de Catalunya en la prevenció de la tortura i les funcions que l'Estatut d'autonomia encomana al Síndic de Greuges en l'exercici de la protecció i de defensa dels drets de les persones, els mecanismes de prevenció de la tortura tenen accés a tots els espais en què es trobin persones privades de llibertat, tal com estableix la pràctica internacional en aquest tipus de visites. 

Es recorda també que d'acord amb la normativa aplicable sobre les disposicions en matèria de senyalització, de seguretat i salut en el treball, les farmacioles ubicades als llocs de treball han de disposar d'un mínim de contingut material però no de medicament. Si les farmacioles contenen algun tipus de medicament, es preveu que estigui a l'abast de la persona que el necessiti, que n'ha de poder disposar, però les úniques persones que tenen aquestes atribucions són el personal sanitari. 

Finalment, per motius de seguretat, es recomana que s'adoptin les mesures necessàries per treure les cadires que hi ha a la zona de cel·les.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/04/2015 Ajuntament de Reus Resolució pendent d'acceptació
06/05/2015 Ajuntament de Reus Resposta a la resolució pendent d'acceptació
12/06/2015 Ajuntament de Reus Resolució pendent d'acceptació