Resolució
Q-00046/2013 Disconformitat amb la manca de resposta del Departament d'Interior a dos escrits relatius a la comissaria de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra a l'Hospitalet de Llobregat

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Actuació de forces de seguretat
Data d'inici 08/01/2013
Data de l'últim moviment 22/01/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta del Departament d'Interior a dos escrits que va presentar en dates 21 de setembre i 30 de novembre de 2012 relatius a les diligències obertes contra la seva filla per agents de la comissaria de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra a l'Hospitalet de Llobregat.

Contingut

De l'examen de la informació elaborada per la Direcció General de la Policia es posa de manifest les diferents intervencions que s'han dut a terme en el marc de les diligències obertes envers la filla del promotor. En l'informe també s'indica que es van registrar els dos escrits del promotor però es va determinar no donar-hi resposta atès que la seva filla havia estat detinguda per un delicte contra les persones.

El Síndic considera que la raó que s'al·lega per no donar resposta als dos escrits del promotor no s'adequa a les normatives legals que determinen els procediments policials i que estableixen que el tracte que rep el ciutadà ha de ser adient i proporcionat. 

En aquest sentit, per mitjà del sistema de recollida de suggeriments, agraïments i queixes, els ciutadans poden dirigir a les autoritats de seguretat, entre d'altres, les queixes i les peticions que creguin oportunes sobre la prestació dels diversos serveis de seguretat i l'actuació dels agents. En la mesura que és un servei per canalitzar i tractar de forma àgil aquestes peticions, l'Administració policial té el deure de contestar de forma expressa i raonada aquests escrits, fins i tot els de desacord, encara que es els fets que s'hi plantegin estiguin emmarcats en un procés o investigació judicial. 

Per consegüent, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que adopti les mesures oportunes per tal de donar resposta als escrits del promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

17/01/2013 Direcció General de la Policia Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/03/2013 Direcció General de la Policia Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/03/2013 Direcció General de la Policia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/05/2013 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació
19/06/2013 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació
21/01/2014 Departament d'Interior Irregularitat
22/01/2014 Direcció General de la Policia Irregularitat