Resolució
AO-00062/2015 Actuació d'ofici sobre la possible situació de desprotecció d'un infant

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (EAIA's)
Data d'inici 31/03/2015
Data de l'últim moviment 09/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El Síndic ha tingut coneixement del cas d'un infant que sembla que es troba en situació de risc. D'acord amb la informació de què es disposa, aquest infant té un germà gran que va passar a ser tutelat per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència després d'un estudi d'urgència una vegada es va detectar que estava exercint la prostitució. En aquell moment es va decidir no iniciar cap procediment de desemparament del germà petit, tot i que l'estudi del germà gran concloïa que la mare d'ambdós tenia molt poques capacitats parentals i el pare estava ingressat a la presó.

De la informació tramesa per l'Ajuntament de Barcelona se'n desprèn que la situació dels dos germans està sent atesa i que la proposta que s'ha fet d'ingrés a la Casa d'Infants com a recurs residencial per a un dels germans i com a suport per a l'altre s'ha fet efectiva.

Malgrat això, s'entén que la situació d'aquesta família s'ha anat deteriorant amb el pas del temps i que les alertes respecte de la situació de risc greu d'aquests menors i les propostes realitzades no han estat degudament ateses. Segons la informació facilitada, les manifestacions de malestar en les conductes dels infants són molt greus i difícilment reconduïbles sense una intervenció terapèutica intensiva.

Per aquest motiu, el Síndic informa l'Ajuntament que traslladarà la situació exposada i el relat dels fets ocorreguts amb relació a aquesta família a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

Amb aquestes consideracions, el Síndic finalitza les seves actuacions en relació amb aquest assumpte, però demana a l'Ajuntament que, amb l'objectiu de fer un seguiment d'aquesta situació l'informi de l'evolució d'aquests dos infants d'aquí sis mesos i de les actuacions que s'han dut a terme per atendre les seves necessitats.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/05/2015 Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/06/2015 Àrea de Drets Socials Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
31/07/2015 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2015 Ajuntament de Barcelona Altres formes de finalitzar
21/10/2015 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
09/12/2015 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació