Resolució
Q-00090/2013 Disconformitat amb la desestimació d'una sol·licitud d'accés a la prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 09/01/2013
Data de l'últim moviment 31/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la desestimació de la seva sol·licitud d'accés a la prestació de la renda mínima d'inserció.

Exposa que la seva sol·licitud ha estat desestimada un any després d'haver-la presentat, segons sembla perquè la unitat familiar disposava de béns mobles o immobles que indicaven que disposava de recursos materials suficients per subsistir. El promotor no està d'acord amb el motiu de la desestimació i va formular recurs d'alçada l'11 de gener de 2013.

Contingut

Pel que fa a la resolució de la sol·licitud de la renda mínima d'inserció, d'acord amb la normativa actual el termini de resolució no hauria de superar els quatre mesos des del moment en què es tramet el pla individual d'inserció i reinserció per a l'aprovació definitiva. En aquest cas, aquest termini s'ha incomplert amb escreix. 

Pel que fa als requisits que s'han tingut en compte per valorar si la persona sol·licitant tenia dret a la prestació, si bé és cert que en el moment de presentació de la sol·licitud constava que el promotor tenia un pis de propietat, aquesta situació va canviar substancialment, segons l'informe emès pel treballador social referent en aquest cas, en què s'especifica que la família no té cap propietat perquè els van desallotjar per impagament. 

Per tant, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que comprovi les actuacions fetes en aquest procediment i resolgui amb celeritat el recurs d'alçada presentat pel promotor, en cas que no s'hagi fet encara. 

Posteriorment, la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom ha informat que en data 25 de novembre de 2013 es va desestimar el recurs d'alçada interposat pel promotor contra la resolució de denegació de la prestació econòmica de data 28 de novembre de 2012, motiu pel qual el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/02/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
09/04/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/07/2013 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/02/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
20/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
28/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Irregularitat
28/03/2014 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Irregularitat
31/03/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-00093/2013
Q-01898/2014