Resolució
Q-00094/2010 Queixa per la llista d'espera per a una fecundació in vitro a l'Hospital de Sant Pau.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 13/01/2010
Data de l'últim moviment 10/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada es queixa per la llista d'espera de dos anys per a una fecundació in vitro a l'Hospital de Sant Pau. Planteja que d'aquí a dos anys tindrà quaranta anys i la intervenció ja no li quedarà coberta per la Seguretat Social.

Contingut

El Departament indica que es va informar àmpliament la persona interessada sobre el procediment i que se la va derivar a la Fundació Puigvert, en què la mitjana de temps d'espera és de divuit mesos. Així mateix, assenyala que la persona interessada va poder reprendre el procés el mes d'abril de 2010. 

El Síndic ha suggerit al Departament de Salut que fixi els terminis màxims d'espera previstos en el Decret 354/2002, de 24 de desembre, que s'estableixin els àmbits prioritaris d'actuació, pel que fa a la política sanitària del Departament de Salut i tenint en compte els recursos sanitaris i econòmics existents, que s'agilitin les llistes de fecundació in vitro (d'ara endavant FIV), incrementant la contractació a la xarxa sanitària d'utilització pública per poder disminuir el temps d'espera per a aquest procediment i, finalment, que s'adoptin les mesures necessàries per fer front a les necessitats de les persones afectades per aquests procediments, de manera que es millori la cobertura de la prestació terapèutica de la FIV, es corregeixi el temps excessiu de les llistes d'espera i es garanteixi l'equitat d'accés al tractament, sobretot per a les persones properes als quaranta anys, com ara la persona interessada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/02/2010 Departament de Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/03/2011 Departament de Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/04/2011 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/06/2011 Departament de Salut Resolució