Resolució
Q-00097/2011 Disconformitat amb la demora per a unes proves mèdiques a l'Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes.

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 11/01/2011
Data de l'últim moviment 12/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta el seu desacord amb la demora per fer-se una ressonància magnètica a l'Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes.

Contingut

Segons les dades aportades per la promotora, la prova prescrita pel seu traumatòleg va ser programada al començament del mes de febrer i se li va donar cita per al 28 de juliol de 2011, de manera que es produiria una espera superior als cinc mesos.

Un cop consultades les dades sobre les llistes d'espera per a proves diagnòstiques que s'ofereix a la pàgina web del Servei Català de la Salut, s'observa que el temps d'espera mitjà a Catalunya per a la pràctica d'una ressonància magnètica és de trenta-sis dies, temps que coincideix amb les dades específiques referides a l'Hospital Residència Sant Camil.

Per tant, el temps d'espera que ha de suportar la promotora és molt superior al que resulta d'aquestes dades. A més, aquest temps s'afegeix al període que la persona interessada va haver d'esperar per ser visitada per l'especialista traumatòleg, que segons ha manifestat va ser d'uns vuit mesos aproximadament.

Per això, el Síndic considera que seria convenient fer una valoració específica de la situació de la promotora, tot considerant la possibilitat d'avançar la data de la ressonància que ja té programada o, si escau, derivar-la a un altre centre on es pugui fer en un termini més curt.

D'acord amb això, el Síndic suggereix al Departament de Salut que faci les gestions oportunes perquè es faci aquesta prova a la promotora com més aviat millor, ja sigui en aquest centre o en un altre en què es pugui realitzar en un termini més breu.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/05/2011 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/07/2011 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
12/12/2011 Departament de Salut Resolució