Resolució
Q-00117/2014 Queixa relativa al procés de selecció seguit per l'organisme autònom Institut del Teatre per proveir amb caràcter temporal un lloc de sastre/essa de vestuari per a l'espectacle

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 09/01/2014
Data de l'últim moviment 30/04/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procediment de selecció seguit per l'organisme autònom Institut del Teatre per proveir amb caràcter temporal un lloc de sastre/essa de vestuari per l'espectacle.

Exposa que va interposar un recurs d'alçada contra la resolució del procediment selectiu i es mostrava bàsicament en desacord amb la puntuació que va assolir en fase de concurs amb relació al mèrit ?experiència professional en l'exercici de funcions coincidents o anàlogues en contingut professional i nivell tècnic, amb les del lloc a proveir?.

Entre la documentació que la promotora va aportar per acreditar la seva experiència professional, hi havia el certificat emès pel Teatre del Liceu de Barcelona de data 2 de maig de 2013, en què es detallen les funcions desenvolupades per la persona interessada durant el període en el qual va estar vinculada a l'entitat.

Com a resposta a la sol·licitud de revisió de la puntuació dels mèrits que la persona interessada va adreçar al tribunal qualificador, el 16 d'octubre de  2013 va rebre un escrit en què se li comunicava, en síntesi, el següent:

- Que el tribunal ratificava la valoració dels mèrits atorgada, de 5,32 punts, distribuïda en:

a) 0,50 punts sobre un màxim de 3 en l'experiència professional en l'exercici de funcions coincidents o anàlogues en contingut professional i nivell tècnic amb les del lloc a proveir;

b) 3 punts sobre un màxim de 3 en l'experiència professional reconeguda en l'àmbit de la sastreria escènica;

c) 1 punt sobre el màxim d'1 punt, per cada curs de formació que tingui relació directa amb el lloc a proveir i d'una durada mínima de 10 hores;

d) 0,82 punts sobre un màxim d'1 punt per altres mèrits específics com ara premis, publicacions, investigacions, doctorat, etc.

- Que en la valoració de l'experiència professional en l'exercici de funcions anàlogues o coincidents amb les del lloc a proveir el tribunal no ha constatat una similitud totalment anàloga a la que es desenvoluparia a la plaça objecte del concurs. El criteri ha estat aplicat a tots els participants de la mateixa manera.

- Que pel que fa a la puntuació atorgada per ?altres mèrits?, el tribunal ha considerat que tot i que no s'han aportat acreditacions concretes de publicacions o investigacions, s'han valorat altres mèrits com ara l'assistència i l'aprofitament de cursos de formació que no són de sastreria però que tenen relació amb el lloc a proveir o l'experiència docent amb relació a la impartició de cursos.
 
Un cop estudiada aquesta qüestió, el Síndic recorda que l'organisme autònom Institut del Teatre-Diputació de Barcelona cal que tingui en compte, per a futures convocatòries, que:

- Els tribunals qualificadors han de requerir l'esmena dels mèrits al·legats dins de termini quan del que es tracta és de superar les deficiències formals del document.

- En les tasques de desenvolupament i qualificació de les proves, els tribunals estan subjectes a les bases de la convocatòria. La seva sobirania no s'estén a la possibilitat de fer una valoració al marge del que fixin les bases, especialment quan aquestes recullen criteris valoratius matemàtics o de caràcter gairebé reglat.

- El tribunal ha de fixar els criteris de valoració que ha seguit, d'acord amb la taula de mèrits que conté les bases, per facilitar la transparència del procés i per objectivar-ne la valoració i el control.

- El tribunal ha de motivar les seves decisions quan els aspirants sol·licitin la revisió de la puntuació atorgada.

Posteriorment, el gerent de l'Institut del Teatre ha informat que es pren nota de les recomanacions del Síndic respecte dels tribunals qualificadors per a futures convocatòries de selecció. També informa que arran de la resolució del procés de selecció es va tramitar un decret de contractació laboral d'obra o servei a favor de la promotora de la queixa des del 6 d'octubre de 2014 fins al 5 de juliol de 2015, al qual finalment la promotora va renunciar.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/03/2014 Diputació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
12/05/2014 Diputació de Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/05/2014 Diputació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/02/2015 Diputació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
04/03/2015 Diputació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
29/04/2015 Diputació de Barcelona Irregularitat
30/04/2015 Diputació de Barcelona Seguiment finalitzat