Resolució
Q-00122/2012 Disconformitat amb la manca de duplicat d'un abonament trimestral de transport

Matèries
Consum
Transports
Data d'inici 11/01/2012
Data de l'últim moviment 22/05/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa exposa que va comprar un abonament trimestral de transport de dues zones (T-Trimestre), amb un cost de 200 euros.
 
Segons manifesta, va perdre l'abonament i des de les oficines dels Ferrocarrils de la Generalitat no li volen retornar els diners ni fer-n'hi un de nou, tot i que la persona interessada va aportar el DNI (el número del qual s'insereix al títol de transport) i el rebut del cost de l'abonament.

Contingut

Del contingut de l'informe de l'Autoritat del Transport Metropolità (en endavant, ATM), se'n desprèn que les targetes personals, perdudes o sostretes, no poden ser objecte de duplicat, atès que la tecnologia actual no permet anul·lar un títol de transport iniciat perquè a la banda magnètica no s'hi anota el número de DNI del titular del document de transport. 

L'any 2009 el Síndic ja va posar en relleu aquest problema, i l'ATM va informar que estava previst per a l'any 2012 la implantació d'un sistema tarifari integrat per a tota Catalunya amb una tecnologia electrònica que permeti donar de baixa la targeta en qüestió i fer-ne una de nova, de manera que es pugui compensar la sostracció o la pèrdua del títol de transport. 

D'acord amb això, el Síndic suggereix a l'Administració, en primer lloc, que s'adoptin com més aviat millor les mesures previstes des de l'any 2009, en el sentit d'implantar la tecnologia electrònica als títols de transport personalitats que permeti anul·lar-los, i així poder fer-ne un duplicat; i en segon lloc, que es valori la possibilitat de bescanviar la T-Trimestre que va perdre la persona interessada per una targeta de les mateixes característiques que li permeti compensar econòmicament els perjudicis soferts.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/01/2012 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/02/2012 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/02/2012 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/03/2012 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/03/2012 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Resolució
22/05/2013 Autoritat del Transport Metropolità (ATM) Seguiment finalitzat