Resolució
Q-00124/2012 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Barcelona davant les denúncies per les molèsties que ocasiona l'activitat d'ús turístic d'un habitatge

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 11/01/2012
Data de l'últim moviment 19/02/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb les molèsties per sorolls i actes incívics que ocasiona l'activitat d'ús turístic d'un habitatge del seu edifici, a Barcelona.

Exposa que els veïns de la finca pateixen sovint les molèsties de crits, sorolls i música elevada que ocasionen els inquilins d'aquest habitatge, tot i haver-ho denunciat a l'Ajuntament. Exposa també que el titular de l'habitatge d'ús turístic mai no va notificar l'activitat a la resta de veïns o propietaris, tot i que l'Ajuntament assenyala que va presentar una documentació acreditativa en aquest sentit.

Contingut

En vista del que s'exposa a l'informe de l'Ajuntament de Barcelona, el Síndic remarca que en molts d'aquests casos els inquilins dels habitatges d'ús turístic tenen un comportament que trenca la convivència veïnal i que, per tant, és necessari dur a terme les actuacions de seguiment i control necessàries per tal de garantir que no s'incompleixen de forma reiterada les ordenances municipals. En cas que no sigui així, cal incoar els procediments d'infracció adients dirigits a imposar les sancions corresponents als subjectes infractors.

El Síndic posa èmfasi en la necessitat de garantir que el desenvolupament d'una activitat econòmica com és la de l'habitatge d'ús turístic ha de fer-se amb ple respecte a la legalitat vigent i als drets dels veïns a viure sense molèsties que superin els llindars raonables de tolerància, i per tal d'aconseguir aquest objectiu és imprescindible l'actuació decidida de l'Administració municipal. 

Fetes aquestes consideracions, el Síndic dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/02/2012 Districte de Sants-Montjuïc Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/02/2012 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/07/2012 Districte de Sants-Montjuïc Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/09/2012 Districte de Sants-Montjuïc Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2012 Districte de Sants-Montjuïc Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
19/02/2013 Ajuntament de Barcelona Resolució
19/02/2013 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat