Resolució
Q-00128/2012 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció a l'Hospital del Vendrell

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 11/01/2012
Data de l'últim moviment 05/11/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba la seva mare perquè li col·loquin una pròtesi de genoll a l'Hospital del Vendrell.

Contingut

En aquest cas, d'una banda, s'ha sobrepassat amb escreix el temps màxim d'espera garantit establert en el Decret 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s'estableixen els terminis màxims d'accés a determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut, entre els quals es troba la col·locació de pròtesi de genoll. 

I d'altra banda, s'ha sobrepassat també el temps d'espera mitjà per a aquesta intervenció a l'Hospital del Vendrell, que segons l'última actualització de dades publicada a la web del CatSalut és de nou mesos i mig.

Per aquests motius, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè es duguin a terme les proves prèvies necessàries i les proves preoperatòries com més aviat millor, perquè posteriorment, si el resultat de les proves no ho desaconsella, la persona interessada pugui ser intervinguda sense més dilacions a l'Hospital del Vendrell o a qualsevol altre que es cregui convenient derivar-la.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/01/2012 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/04/2012 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
30/04/2012 Departament de Salut Resolució
05/11/2012 Departament de Salut Seguiment finalitzat