Resolució
Q-00142/2011 Manca d'actuació i de resposta de l'Ajuntament de Deltebre a diverses instàncies formulades pel mal estat d'un terreny d'aquest municipi.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 13/01/2011
Data de l'últim moviment 09/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Deltebre Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa denuncia la manca d'actuació i de resposta de l'Ajuntament de Deltebre a la instància que va formular el 6 de novembre de 2009, i que ha reiterat per últim cop en data 2 de novembre de 2010.

En aquestes instàncies posa de manifest el mal estat del terreny situat a la confluència de l'avinguda Goles de l'Ebre i el carrer Sant Isidre, com a conseqüència de l'abocament de runes, restes de poda i escombraries i per la manca total de neteja. 

Malgrat les diferents instàncies presentades, també per internet, la situació segueix igual i no s'ha efectuat cap neteja en aquell solar.

Contingut

En l'informe tramès per l'Ajuntament de Deltebre, s'assenyala que el consistori va citar el propietari del solar en qüestió per tal que aportés informació envers l'enterrament del solar ubicat al carrer Sant Isidre, a la cruïlla amb l'avinguda Goles de l'Ebre. Així mateix, es va ordenar a la brigada municipal que fes una inspecció ocular al solar i en comprovés la situació. 

L'informe també posa de manifest que en dates 14 de març i 6 d'abril de 2011 l'Ajuntament va ordenar a l'inspector d'obres del Departament d'Urbanisme que inspeccionés el solar i n'aportés un recull fotogràfic. 

Així mateix, s'informa que el 12 de maig de 2011, es va requerir al tècnic de control de l'obra de substitució de canonades de la xarxa d'aigua potable del municipi, que executa l'empresa gestora del servei municipal d'aigua potable i clavegueram Sorea, per tal que tingués cura en el control de les terres que es dipositen al solar del carrer Sant Isidre i que s'ordenés les actuacions pertinents a fi que no s'amuntegués i perjudiqués els veïns.

Per deixar constància de la situació, l'Ajuntament de Deltebre ha tramès un recull fotogràfic del 20 de maig de 2011, de la situació inicial del solar i de la situació en aquesta data d'avui, en què no s'observen abocaments incontrolats ni amuntegats, per la qual cosa el consistori considera que no hi ha cap perill per a la salut pública. 

En un altre ordre de coses, l'Ajuntament no fa referència a la manca de resposta als escrits del promotor de dates 6 de novembre de 2009 i 2 de novembre de 2010, motiu pel qual el Síndic s'ha dirigit al consistori per recordar-li el deure legal de l'Administració de resoldre totes les sol·licituds presentades per les persones interessades, tal com estableix l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En vista de tot el que s'ha exposat, el Síndic constata que la problemàtica que plantejava el promotor s'ha resolt, si més no actualment, motiu pel qual finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

19/01/2011 Ajuntament de Deltebre Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/03/2011 Ajuntament de Deltebre Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/05/2011 Ajuntament de Deltebre Reiteració posterior a la primera
25/05/2011 Ajuntament de Deltebre Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/06/2011 Ajuntament de Deltebre Resolució