Resolució
AO-00157/2015 Actuació d'ofici relativa a la visita a la comissaria de la Policia Local de Banyoles

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Administració de justícia
Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura
Data d'inici 28/09/2015
Data de l'últim moviment 07/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Banyoles Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El Síndic ha obert una actuació d'ofici arran de la visita que una delegació de l'Equip de Treball del Mecanisme Català per a la Prevenció de la Tortura va dur a terme a la comissaria de la Policia Local de Banyoles en data 2 de setembre de 2015.

Durant la visita, es va constatar que la zona de custòdia presenta algunes mancances que es podrien corregir, com ara la senyalització de les càmeres de videovigilància. També cal subratllar que la detenció per part de la Policia Local com a pas previ al trasllat del detingut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona implica que es perllongui innecessàriament la situació de privació de llibertat, i és una distorsió en la prestació dels serveis propis de la policia local. 

Per aquest motiu, el Síndic de Greuges recomana a l'Ajuntament de Banyoles que clausuri l'espai de detenció d'aquesta comissaria i estableixi un protocol d'actuació i coordinació amb el Departament d'Interior, per tal que els Mossos d'Esquadra es facin càrrec de la custòdia del detingut des de l'inici de la detenció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/10/2015 Ajuntament de Banyoles Resolució pendent d'acceptació