Resolució
Q-00240/2014 Disconformitat amb la informació proporcionada pel Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències de Sabadell respecte de les característiques d'una comunitat terapèutica

Matèries
Polítiques socials
Salut
Altres
Data d'inici 16/01/2014
Data de l'últim moviment 29/09/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la informació que se li va donar al Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències (en endavant CAS) de Sabadell respecte de les característiques de la Comunitat Terapèutica Mas dels Frares de Valls.

Exposa que és usuària del CAS de Sabadell i que arran dels seus problemes d'alcoholèmia va convenir amb els professionals d'aquest centre que ingressaria a la comunitat terapèutica esmentada per sotmetre's a un tractament. Tot i això, considera que la informació que se li va donar sobre les característiques d'aquell centre no es correspon amb la realitat.

Contingut

El Departament de Salut indica que la informació que es va proporcionar a la promotora sobre el centre va ser, bàsicament, la que es publica a la seva pàgina web i en tríptics, i la que s'ha obtingut a partir de coordinacions amb professionals del centre. I en menor mesura, també, la informació extreta de l'experiència descrita per altres pacients derivats prèviament.

Tot i això, el Síndic considera que cal: determinar si la informació que es proporciona en la pàgina web s'adequa a la realitat, tant pel que fa al personal com a les activitats i les teràpies que s'ofereixen; esbrinar els fets i les circumstàncies que es van produir relacionats amb el tracte defectuós de què es queixa la persona interessada, i esbrinar si el tancament nocturn del centre sense cap responsable i sense possibilitat de comunicar-se amb l'exterior es produeix.

És per això que el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè s'investiguin cadascuna de les qüestions denunciades per la promotora de la queixa a fi de detectar i corregir les pràctiques no adequades que es pugui comprovar que es duen a terme, o de descartar que es produeixen.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/02/2014 Servei Català de la Salut SCS Sol·licitud d'informació a l'Administració
26/03/2014 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/09/2014 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
05/03/2015 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
16/04/2015 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
29/09/2015 Departament de Salut Altres formes de finalitzar