Resolució
Q-00283/2012 Disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Subirats en relació amb la tramitació d'una llicència d'obres

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 19/01/2012
Data de l'últim moviment 12/01/2016
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Subirats Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Subirats en relació amb la tramitació de la llicència d'obres corresponent a la construcció d'una casa del nucli de Lavern.

Segons el promotor, a final de l'any 2009 es van executar obres de construcció en aquesta casa, les quals no disposaven de la llicència d'obres preceptiva. Posteriorment, l'Ajuntament va atorgar aquesta llicència per a la legalització de les obres amb la imposició d'una sanció, després de demanar al titular de les obres diversa documentació.

Tot i això, el promotor afirma que la llicència d'obres per la legalització es va atorgar sense que el titular hagués aportat els documents requerits.

Contingut

D'acord amb la documentació tramesa per l'Ajuntament, es va notificar al titular de les obres que aportés la documentació necessària per atorgar la llicència de legalització. Aquesta documentació no va ser aportada, fet que va motivar que en data 26 de gener de 2011 s'adoptés l'acord de la Junta de Govern Local d'obertura d'un expedient de protecció de la legalitat urbanística de les obres dutes a terme a la casa en qüestió.

En data 3 de maig de 2011 l'Ajuntament va concedir llicència al titular, però no consta si aquesta persona finalment va aportar la documentació requerida i que, en aplicació de l'ordenança fiscal núm. 6, era condició necessària per a l'atorgament de la llicència. Per tant, el Síndic demana a l'Ajuntament que l'informi de manera concreta sobre aquesta qüestió i aporti còpia de la documentació requerida i aportada.

En cas contrari, li demana informació sobre els fets i fonaments de dret sobre la base dels quals va atorgar la llicència d'obres.

Finalment, atès que l'Ajuntament no va respondre diversos escrits presentats pel promotor de la queixa relatius a aquesta qüestió, el Síndic li suggereix que en cas que no ho hagi fet, emeti resposta expressa a aquests escrits, de conformitat amb el deure legal establert en l'article 42 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/02/2012 Ajuntament de Subirats Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/04/2012 Ajuntament de Subirats Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/04/2012 Ajuntament de Subirats Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/06/2012 Ajuntament de Subirats Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/10/2012 Ajuntament de Subirats Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/03/2013 Ajuntament de Subirats Segona reiteració / No col·laboració
12/02/2014 Ajuntament de Subirats Suspensió d'actuacions
30/11/2015 Ajuntament de Subirats Resposta a la resolució pendent d'acceptació
12/01/2016 Ajuntament de Subirats Altres formes de finalitzar