Resolució
Q-00306/2013 Disconformitat amb la manca de resposta dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme - Vallès Oriental a dues consultes

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 21/01/2013
Data de l'últim moviment 26/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Premià de Mar Actuació no irregular de l'administració
Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme - Vallès Oriental a dues consultes. 

Exposa que el 31 de gener de 2012 va demanar per escrit una entrevista amb el director dels Serveis Territorials per tal de tractar dos temes concrets, el transport escolar i la construcció del nou edifici de l'escola Mar Nova, de Premià de Mar.

Atesa la manca de resposta, va enviar un altre escrit en data 17 d'abril de 2012, en què manifestava que, tot i que ja havia rebut resposta en relació amb el tema del transport escolar, continuava pendent de saber en quin punt es trobava el projecte de construcció de la nova escola. Tot i això, encara no ha rebut resposta a aquest escrit.

Contingut

Entre altres aspectes, l'informe del Departament d'Ensenyament exposa que la previsió i temporalització de la construcció de l'escola Mar Nova estan condicionades a la planificació escolar i a l'anàlisi de la projecció a futur de les necessitats de places d'ensenyament d'infantil i primària al municipi. S'apunta la possibilitat que aquest ajustament passi per decrementar el nombre de centres de manera proporcional al descens de grups necessaris, o per fusionar centres, a fi d'optimitzar els espais ja existents.

El decrement de grups calculat seria d'unes tres línies, de les dotze existents actualment; dues a l'escola pública i una a l'escola concertada.

En vista d'aquestes consideracions, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que planifiqui definitivament la previsió d'oferta al municipi en el futur, a fi de poder concretar la necessitat de construcció d'aquesta escola i la seva temporalització, i que n'informi els membres de la comunitat escolar.

Per valorar aquest assumpte, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament els criteris seguits per determinar en quins centres se suprimiran les línies i quan, les dades emprades per a la planificació de l'oferta al municipi i les dades de preinscripció i matrícula en el darrer procés d'admissió d'alumnat a P3. 

D'altra banda, la persona interessada exposava suposades deficiències del centre. En aquest sentit, el Síndic demana al Departament d'Ensenyament que estudiï quines mancances té l'escola, en contacte amb la direcció i l'AMPA del centre, i que garanteixi unes condicions favorables al dret a una educació de qualitat mentre l'escola funcioni en aquestes instal·lacions provisionals.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/01/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/01/2013 Ajuntament de Premià de Mar Sol·licitud d'informació a l'Administració
18/02/2013 Ajuntament de Premià de Mar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/02/2013 Ajuntament de Premià de Mar Resolució
15/03/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/05/2013 Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/06/2013 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
06/08/2013 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
27/05/2014 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
06/06/2014 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
22/07/2014 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
16/02/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
27/02/2015 Departament d'Ensenyament Irregularitat
27/02/2015 Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental Irregularitat
02/03/2015 Departament d'Ensenyament Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
26/10/2015 Departament d'Ensenyament Reiteració a la sol·licitud de seguiment a l'Administració

Expedients Relacionats

Q-00712/2014