Resolució
Q-00308/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat davant les molèsties per sorolls que ocasionen els actes que una associació de veïns organitza a la plaça Almeda la Vella

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 20/01/2014
Data de l'últim moviment 09/10/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cornellà de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat davant les molèsties per sorolls que pateix pels actes que una associació de veïns organitza a la plaça Almeda la Vella. 

Exposa que arran de les reclamacions dels veïns, durant un temps es va canviar la localització de les celebracions, però per la celebració de la revetlla de Sant Joan de l'any 2013 es va tornar a utilitzar la plaça Almeda la Vella.

Contingut

El Síndic posa de manifest que l'article 112 del Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, estableix que només es poden organitzar en espais oberts espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari que, a més de complir els requeriments d'aquesta i altres disposicions que els afectin, es trobin en una de les circumstàncies següents:

1. Se celebrin amb motiu de festes o revetlles populars o de festivals o certàmens que comptin amb una àmplia participació de la població directament afectada. 

2. Se celebrin en dates o vigílies festives, dins d'horaris en què el seu impacte sigui admissible pels usos socials majoritaris.

3. Se celebrin en indrets situats a una distància necessària dels nuclis habitats, de manera que no causin molèsties perceptibles a la gent que hi viu.

Pel que fa al nombre d'activitats extraordinàries que es poden dur a terme, segons el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives es poden fer, anualment, un nombre màxim de dotze espectacles o activitats recreatives. S'entén que la voluntat del legislador en autoritzar dotze espectacles anuals és que es reparteixin durant tot un any, i no que es concentrin tots en un espai breu de temps (en dos o tres mesos, en aquest cas) i en el mateix indret. Per tant, els dotze espectacles haurien d'incloure totes les activitats extraordinàries que tenen lloc al municipi.

A més, cal tenir present que l'article 112.1.c) citat estableix que els espectacles públics o les activitats recreatives han de tenir lloc en indrets situats a una distància necessària dels nuclis habitats, de manera que no causin molèsties perceptibles a la gent que hi viu. En aquest cas, les activitats que es porten a terme en aquesta plaça no compleixen aquest requisit.

En conseqüència, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat que redueixi el nombre d'activitats extraordinàries que es porten a terme a la plaça Almeda la Vella, i que traslladi les activitats musicals en horari nocturn a un altre indret més adequat, que s'ajusti a les previsions i els requisits que estableix el Decret 112/2010, de 31 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament d'espectacles públics i activitats recreatives.

Tramitació

Data Administració Tràmit

20/02/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/03/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/06/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Resolució pendent d'acceptació
12/08/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
21/08/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
08/10/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Irregularitat
09/10/2014 Ajuntament de Cornellà de Llobregat Seguiment finalitzat