Resolució
Q-00313/2011 Disconformitat amb l'Ajuntament de Tarragona per la situació en què es troba una urbanització.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 21/01/2011
Data de l'últim moviment 29/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, representant de la urbanització de Mas d'en Pastor, denuncia la situació en què es troba aquesta urbanització.

Segons les persones interessades, als anys setanta es tractava d'una urbanització que pertanyia a Tarragona i als Pallaresos. Quan els anys 2002 i 2003 es va dividir, i els veïns de la part dels Pallaresos la van poder urbanitzar, a diferència dels que pertanyien a Tarragona, atès que el planejament no feia esment a aquesta qüestió. A hores d'ara, aquests terrenys tenen problemes d'aigua i de manca d'altres serveis urbanístics. Els veïns han intentat constituir una junta de compensació, però han hagut de paralitzar el procés perquè està en tràmit el Pla d'ordenació urbanística municipal (en endavant POUM) de Tarragona que regularitzaria urbanísticament aquest zona.

Contingut

De la informació tramesa per l'Ajuntament de Tarragona es desprèn que, pel que fa al POUM que ha de regularitzar el sector anomenat Mas del Frares, el Consell Plenari de l'Ajuntament el va aprovar provisionalment el 31 de gener de 2011. L'1 de març de 2011 el POUM es va trametre a la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona perquè l'aprovés definitivament.

Una vegada aprovat definitivament el POUM, se'n podran executar les determinacions i els veïns podran iniciar el procés per urbanitzar la travessera Mas d'en Pastor. Cal tenir en compte que els instruments que permeten establir quin règim és aplicable al sòl i quins drets i deures corresponen als seus propietaris són el plans d'ordenació urbanística del municipi.

Així doncs, en vista del que exposa l'Ajuntament, el Síndic li suggereix que, tot i haver determinat com a sistema d'execució la reparcel·lació per compensació bàsica, col·labori amb els propietaris afectats per desenvolupar les previsions del POUM, en el moment en què entri en vigor, per evitar que es retardi l'execució del polígon.

Tramitació

Data Administració Tràmit

08/02/2011 Ajuntament de Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/03/2011 Ajuntament de Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/03/2011 Ajuntament de Tarragona Resolució