Resolució
Q-00317/2011 Disconformitat amb la manca de resposta del Departament d'Ensenyament davant les reclamacions presentades pel mal estat de les instal·lacions del centre d'educació infantil i primària Pau Delclòs de Tarragona.

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 21/01/2011
Data de l'últim moviment 23/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, en representació de l'associació de mares i pares d'alumnes del centre d'educació infantil i primària (en endavant CEIP) Pau Delclòs de Tarragona, exposa el seu desacord per la manca de resposta del Departament d'Ensenyament davant les reclamacions que han presentat pel mal estat de les instal·lacions del centre.

Els pares i les mares dels alumnes d'aquest centre s'han adreçat al Departament d'Ensenyament en diverses ocasions per demanar una millora de les condicions de l'escola, però no han obtingut cap resposta.

Contingut

Segons l'informe del Departament d'Ensenyament, els tècnics dels Serveis Territorials de Tarragona consideren necessari portar a terme les actuacions de reparació de les deficiències detectades en les instal·lacions del centre, si bé també les consideren un clar símptoma de manca de manteniment.

Les actuacions en aquest centre estaven en un principi incloses en l'objecte d'obra ?Projecte bàsic i d'execució de reforma per a la supressió de barreres arquitectòniques i arranjament de la pista poliesportiva?, però finalment no van arribar a portar-se a terme.

Ateses aquestes circumstàncies, els tècnics dels Serveis Territorials, en una visita al centre, van comunicar verbalment que les reparacions s'inclourien en la llista d'obres de reforma, adequació i millora (en endavant RAM) del Departament d'Ensenyament, tot i ser degudes a una clara manca de manteniment i que, en aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona hi hauria de tenir un paper actiu. 

Posteriorment, les diferents prioritzacions que s'han anat establint en les diferents obres RAM llistades han fet que les reparacions del CEIP Pau Delclòs s'hagin anat mantenint en llista fins enguany, encara ara pendents de l'aprovació dels pressupostos de 2011 per tal de tornar a establir les prioritats d'obres RAM que s'han de dur a terme.

Tot i aquesta situació, i atès que encara no s'ha previst amb detall quan es portaran a terme les obres, el Síndic suggereix al Departament d'Ensenyament que acceleri les reformes necessàries d'aquest centre, ateses les greus deficiències, les pèssimes condicions de seguretat i l'estat de precarietat del centre.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/02/2011 Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/04/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/05/2011 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
04/07/2011 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/01/2012 Departament d'Ensenyament Resolució