Resolució
Q-00319/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 23/01/2012
Data de l'últim moviment 14/05/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de la renda mínima d'inserció.

Exposa que el mes d'octubre de 2011 es va dictar una resolució per la qual se li suspenia la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció que tenia atorgada per ?incompliment de les obligacions dels beneficiaris?. En data 24 de gener de 2012 va presentar recurs d'alçada contra aquesta resolució.

Contingut

En l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom s'indica que en data 12 d'octubre es va suspendre la prestació per l'incompliment de les obligacions dels beneficiaris; que el recurs d'alçada que va interposar la persona interessada està en tràmit de resolució, i que segons les observacions que consten en la base de dades de l'òrgan tècnic, la persona interessada no va aportar tota la documentació que se li va requerir.

Cal observar que no s'han concretat quines són les obligacions que la persona interessada va incomplir, ni quina és la documentació que se li va requerir i no ha aportat, ni tampoc s'informa de l'estat actuat de l'expedient en el sentit de si s'ha valorat o no la represa de la prestació. 

En vista de la informació facilitada, el Síndic considera que no resulta ajustada a dret la decisió de suspensió de la prestació, ja que no s'ha acreditat l'incompliment de les obligacions a què es fa referència. 

Finalment, pel que fa a la resolució del recurs d'alçada, el Síndic recorda al Departament d'Empresa i Ocupació que el termini per resoldre aquests recurs és de tres mesos, temps que supera amb escreix el que ha transcorregut en aquest cas. És per això que el Síndic suggereix al Departament que resolgui amb celeritat el recurs d'alçada interposat per la persona interessada i que l'estimi, de manera que se li reconegui el dret a la prestació sense interrupció.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/03/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/06/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/04/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació
21/05/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
12/12/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació
14/05/2014 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat