Resolució
Q-00346/2011 Disconformitat amb l'actuació del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya en relació amb la tramitació d'una queixa per l'actuació professional de dues col·legiades.

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Administració de justícia
Data d'inici 24/01/2011
Data de l'últim moviment 07/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat per l'actuació del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (en endavant COPC) en la tramitació d'una queixa que va presentar per l'actuació professional de dues col·legiades. 

Segons informa el promotor, la queixa la va presentar el 8 de juliol de 2009, però fins al 16 de desembre de 2010, gairebé disset mesos més tard, no ha rebut l'acord de la resolució adoptada per la Junta de Govern d'aquest col·legi. 

També informa que contra aquest acord ha interposat recurs de reposició dirigit a la Junta de Govern del COPC, atès que no està d'acord amb la resposta rebuda, que troba que és insuficient i que no dóna resposta a totes les qüestions que va plantejar.

Contingut

El Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya ha tramès un informe en el qual dóna compte de les diferents actuacions que s'han dut a terme en aquest cas. Altrament, el COPC també comunica que constata l'existència d'un retard en la resolució d'aquest assumpte com a conseqüència de causes organitzatives, però que es tracta d'un cas excepcional i no equiparable a cap altre expedient tramitat. 

Finalment, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya indica que és conscient que davant d'un procediment d'aquesta naturalesa està obligat a efectuar una tramitació àgil i efectiva, sense dilacions indegudes com les d'aquest cas. El Síndic celebra la determinació del Col·legi en aquest línia. 

Amb tot, aquesta institució recorda al COPC que la tramitació d'aquest expedient ha superat, sobradament, el termini que es considera raonable per resoldre i dictar resolució. Pel que fa a aquest cas concret, si concorrien circumstàncies excepcionals que impedien continuar la tramitació de l'expedient, s'hauria d'haver informat la persona interessada dels motius de la demora.

Sens perjudici d'aquestes consideracions, el Síndic dóna per closes les seves actuacions en aquest cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/02/2011 Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya Sol·licitud d'informació a l'Administració
25/05/2011 Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/06/2011 Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/07/2011 Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals- DOGC.4651 (09/06/2006)
Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)
Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.295 (27/11/1992)