Resolució
Q-00350/2011 Manca de resposta suficient de l'Ajuntament de Tarragona a un escrit relatiu al funcionament d'una antena que dóna servei al Consorci per a la Gestió de la TDT al Camp de Tarragona.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 24/01/2011
Data de l'últim moviment 01/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa demana la intervenció del Síndic per una manca de resposta suficient a un escrit que va presentar a les oficines de l'Ajuntament de Tarragona el 2 de novembre de 2009, en el qual informava l'Ajuntament de la possible obertura irregular d'una activitat en un local del municipi i de la presència d'una antena a la coberta.

Al promotor li preocupen els possibles efectes nocius per a la salut de l'activitat d'aquesta antena.

L'Ajuntament va contestar el seu escrit en dues resolucions, però no va donar resposta a la seva inquietud.

Contingut

El Síndic ha recordat a l'Ajuntament de Tarragona el deure legal de donar resposta suficient, completa i entenedora al promotor de la situació de legalitat en què es troba aquesta instal·lació i dels possibles efectes sobre la salut de les persones, que a hores d'ara es desconeixen atès que no es disposa d'informació sobre les característiques tècniques de l'emissor ni sobre si compleix els valors definits al Reial decret 1066/2001, de 28 de novembre.

Mentre el sistema emissor no estigui legalitzat, o si més no mentre no es disposi d'informació suficient sobre el compliment d'aquesta instal·lació dels requisits tècnics definits en el Reglament que estableix les condicions de protecció de domini públic radioelèctric, restriccions a les emissions radioelèctriques i mesures de protecció sanitària davant les emissions radioelèctriques aprovat per Reial decret 1066/2001, de 28 de setembre, com a mesura cautelar i en aplicació del principi de prevenció, el Síndic ha recomanat que se suspengui el funcionament de l'antena esmentada.

La resolució de l'Ajuntament fa referència estrictament al procediment en marxa per obtenir, si escau, la legalització de l'antena esmentada, però no diu res amb relació al motiu essencial de preocupació del reclamant: els possibles efectes sobre la salut que puguin resultar del funcionament irregular de l'antena. Si, com sembla, l'Ajuntament no està en condicions de pronunciar-se sobre aquest aspecte, la qual cosa recomanaria la suspensió cautelar del funcionament de la instal·lació, que tampoc no sembla que hagi estat acceptada, el Síndic entén que això també hauria de posar-se en coneixement del reclamant.

Així doncs, el Síndic considera que no han estat acceptades les seves consideracions i es reserva, en conseqüència, la possibilitat de donar compte d'aquesta situació al Parlament de Catalunya en ocasió de l'informe anual. Per tant, dóna per finalitzada la seva intervenció, tot recordant de nou a l'Ajuntament l'obligació d'oferir una resposta completa i congruent al promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/02/2011 Ajuntament de Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/04/2011 Ajuntament de Tarragona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
06/05/2011 Ajuntament de Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/05/2011 Ajuntament de Tarragona Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/06/2011 Ajuntament de Tarragona Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
01/07/2011 Ajuntament de Tarragona Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-00306/2011
Q-06628/2013