Resolució
Q-00356/2013 Disconformitat amb la manca de funcionament de l'ascensor d'una escola de Sant Antoni de Vilamajor

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 23/01/2013
Data de l'últim moviment 08/03/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de funcionament de l'ascensor d'una escola de Sant Antoni de Vilamajor i el perjudici que aquesta situació causa a un alumne amb dificultats de mobilitat.

Contingut

El Síndic recorda que el Reial decret 132/2010, de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen segon cicle d'educació infantil, primària i secundària, estableix que els centres han de disposar de les condicions d'accessibilitat i supressió de barreres exigides per la legislació relativa a les condicions bàsiques d'accessibilitat universal i no discriminació de persones amb discapacitat.

D'altra banda, la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, reconeix als alumnes el dret a gaudir d'accessibilitat en l'àmbit educatiu.

Així mateix, la Llei d'educació estableix que la conservació i el manteniment dels edificis destinats a les escoles corresponen als municipis on es troben situats (articles 1641 i 159.3 d).

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor que adopti les mesures necessàries per resoldre aquesta situació amb la màxima celeritat, de manera que l'alumne amb dificultats de mobilitat a què fa referència la queixa pugui gaudir de condicions d'accessibilitat i fer servir l'ascensor del centre.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/01/2013 Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/02/2013 Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
07/03/2013 Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor Resolució
08/03/2013 Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor Seguiment finalitzat