Resolució
Q-00358/2015 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció quirúrgica de cataractes a l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 21/01/2015
Data de l'últim moviment 01/06/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba per sotmetre's a una intervenció quirúrgica de cataractes a l'Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella.

Contingut

Atès que la persona interessada afirma que està en llista d'espera des del 6 de febrer de 2014, a data d'avui s'ha superat el termini màxim d'espera de sis mesos establert per a aquest procediment quirúrgic.

Per tant, el Síndic recorda al Departament de Salut l'existència d'un compromís legal respecte del dret a ser intervingut en un termini màxim d'espera des de la inclusió del pacient en la llista d'espera (en aquest cas de sis mesos), i li suggereix que adopti les mesures organitzatives necessàries perquè es respectin aquests terminis.

D'acord amb això, i pel que fa a aquest cas concret, el Síndic suggereix al Departament que doni les ordres oportunes perquè el CatSalut es posi en contacte amb la persona interessada perquè pugui exercir el seu dret d'opció i ser intervinguda sense més demora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/01/2015 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
06/03/2015 Departament de Salut Resposta a la resolució pendent d'acceptació
29/05/2015 Departament de Salut Irregularitat
01/06/2015 Departament de Salut Seguiment finalitzat