Resolució
Q-00393/2012 Disconformitat amb la suspensió d'una prestació de la renda mínima d'inserció

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 25/01/2012
Data de l'últim moviment 12/03/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la seva prestació de la renda mínima d'inserció.

Exposa que en data 17 de novembre de 2011 es va dictar una resolució per la qual se li suspenia la prestació econòmica de la renda mínima d'inserció ?per incompliment de les obligacions de facilitar la tasca de les persones que han d'avaluar la seva situació i col·laborar-hi?. 

El promotor diu que desconeix exactament el motiu de la suspensió, i que per aquesta raó en data 9 de gener de 2012 va presentar un recurs d'alçada contra la resolució de suspensió.

Contingut

En l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom s'indica que el recurs que va interposar el promotor en data 9 de gener de 2012 contra la resolució de suspensió està en tràmit de resolució. 

En vista d'aquesta informació, el Síndic dóna per finalitzades les actuacions iniciades en aquest assumpte. No obstant això, d'acord amb la normativa reguladora del procediment administratiu, recorda al Departament d'Empresa i Ocupació que el termini màxim per resoldre els recursos d'alçada és de tres mesos, temps que s'ha superat amb escreix en aquest cas. 

Cal, per tant, que el Departament adopti les mesures oportunes per corregir aquesta situació, i per consegüent, que resolgui com més aviat millor el recurs d'alçada que va interposar el promotor.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/03/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/05/2012 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/06/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/02/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució
12/03/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat