Resolució
Q-00406/2013 Disconformitat amb la manca de pagament de les subvencions que té concedides una entitat sense ànim de lucre

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Subvencions i ajuts
Data d'inici 24/01/2013
Data de l'últim moviment 08/07/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa, en representació d'una entitat sense ànim de lucre que treballa al barri del Carmel de Barcelona amb col·lectius desfavorits, manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament de les subvencions que tenen concedides per un import de 27.337,38 euros.

Explica que la manca de pagament d'aquestes subvencions no els permet fer front a les obligacions econòmiques de l'entitat: els salaris dels treballadors, els rebuts dels subministraments de llum, aigua i telèfon o les obligacions tributàries.

Contingut

D'acord amb la informació facilitada per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, s'ha fet efectiu una part del pagament pendent, però no la totalitat del deute. També s'assenyala que la causa d'aquesta situació es troba en les dificultats de tresoreria de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per fer front a les obligacions econòmiques contretes. 

Tot i això, quan el dret reconegut a cobrar una quantitat determinada no es fa efectiu en un termini raonable i es manté suspès de manera indefinida, s'està vulnerant, de facto, aquest dret i, de retruc, es poden estar afectant altres drets que depenen d'aquests pagaments i que poden arribar a deixar persones i entitats en situacions d'extrema dificultat. 

És per aquest motiu que cal activar, en la mesura que sigui viable, tots els mecanismes extraordinaris de finançament possibles per revertir aquesta situació al més aviat possible.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/02/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
26/04/2013 Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/10/2013 Departament de Benestar Social i Família Resolució pendent d'acceptació
26/06/2014 Departament de Benestar Social i Família Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
08/07/2014 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la resolució pendent d'acceptació