Resolució
Q-00500/2014 Manca d'actuació de l'Ajuntament de Mataró davant una situació d'assetjament laboral

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 28/01/2014
Data de l'últim moviment 21/11/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Mataró Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Les promotores de la queixa, funcionàries de l'Ajuntament de Mataró, manifesten que el consistori no ha adoptat mesures per fer front als riscos psicosocials als quals es troben exposades.

Expliquen que arran d'un expedient disciplinari que l'Ajuntament va incoar contra una d'elles per incompliment greu dels deures derivats de la seva funció, i arran del posterior procediment judicial en el qual l'altra persona va comparèixer com a testimoni, les dues estan patint assetjament laboral d'altres treballadors de l'Ajuntament.

Contingut

El Síndic recorda a l'Ajuntament de Mataró que té l'obligació d'adoptar com més aviat millor les mesures necessàries per resoldre el problema i evitar les conseqüències que una inacció podria arribar a tenir per al col·lectiu de treballadors. 

Per tant, li recomana que, si més no en l'àmbit de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, ordeni que es dugui a terme una avaluació de riscos psicosocials i posi en marxa l'aplicació de mesures d'intervenció adients per protegir la seguretat i la salut dels treballadors. 

A més, amb caràcter general li suggereix que, en cas que no en tingui cap d'aprovat, adopti un protocol per a la prevenció, detecció, actuació i resolució de situacions d'assetjament i per a la resolució de conflictes interpersonals i també per al desenvolupament dels processos de mediació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/04/2014 Ajuntament de Mataró Resolució pendent d'acceptació
17/06/2014 Ajuntament de Mataró Resposta a la resolució pendent d'acceptació
20/11/2014 Ajuntament de Mataró Irregularitat
21/11/2014 Ajuntament de Mataró Seguiment finalitzat