Resolució
Q-00501/2011 Disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès a diversos escrits i amb el repartiment de pistes i hores d'entrenament al pavelló municipal

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 01/02/2011
Data de l'últim moviment 29/03/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Ametlla del Vallès Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, en representació d'un club esportiu de l'Ametlla del Vallès, manifesta la seva disconformitat, d'una banda, amb la manca de resposta a diversos escrits que han adreçat a l'Àrea d'Esport de l'Ajuntament d'aquest municipi, i de l'altra, amb el repartiment de pistes i hores d'entrenament al pavelló municipal.

Contingut

En vista de la informació facilitada per l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, el Síndic no detecta cap tendència per part de l'Ajuntament a afavorir una entitat esportiva en detriment d'una altra. Ara bé, tenint en compte els correus electrònics del club promotor de la queixa cap a la persona responsable de l'Àrea d'Esports i les respostes municipals trameses, el Síndic pot entendre la preocupació manifestada pel club esportiu, especialment quan el gener de 2011 se li va notificar la incoació d'un expedient per l'incompliment dels horaris d'entrenament dels espais esportius acordats al juliol i per l'ús d'espais públics sense llicència. 

En aquest sentit, el Síndic considera que en lloc de notificar la comunicació de la incoació d'un expedient a una de les entitats esportives del municipi per mantenir-hi una reunió, hauria estat més convenient prioritzar la convocatòria d'una reunió en el moment en què es va detectar que no es respectaven els horaris d'entrenament acordats. 

El suport municipal que les entitats esportives de l'Ametlla tenen garantit pel fet de fomentar iniciatives d'interès general ha de comportar que puguin participar en la gestió dels equipaments, amb l'objectiu de vetllar per garantir l'accés universal i la qualitat dels serveis. Per aquest motiu, el Síndic entén que l'Ajuntament hauria d'elaborar un reglament municipal sobre l'ús dels espais esportius municipals per part de les entitats. En aquesta regulació s'hauria d'establir, de forma clara i transparent, els procediments que cal seguir per fer ús de les instal·lacions, les responsabilitats en casos d'incompliment, i els mecanismes o processos que cal seguir per sol·licitar la modificació del repartiment d'horaris assignat, sempre que no en surtin perjudicades la resta d'entitats.

Amb aquest suggeriment, el Síndic tanca l'expedient de referència.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/04/2011 Ajuntament de l'Ametlla del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/05/2011 Ajuntament de l'Ametlla del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/03/2012 Ajuntament de l'Ametlla del Vallès Resolució