Resolució
Q-00521/2014 Disconformitat amb la negativa de la Universitat de Barcelona de retornar la part proporcional de l'import pagat per un servei que va estar tancat durant el període de les vacances de Nadal

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Estudis universitaris i recerca
Data d'inici 29/01/2014
Data de l'últim moviment 19/08/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Universitat de Barcelona (UB) Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la informació que li van donar al moment de fer la matrícula i el pagament de la quota anual al Servei d'Esports de la Universitat de Barcelona, el mes de setembre de 2013. Exposa que no se'l va informar que les instal·lacions es tancarien entre el 21 de desembre de 2013 i el 6 de gener de 2014 i que per tant no en podria fer ús.

Explica que va enviar un correu electrònic al Servei d'Esports de la Universitat en què demanava la devolució de la part proporcional de la quota ingressada corresponent al període en què no va poder fer ús del servei. Tot i això, el Servei d'Esports li va comunicar que no se li pot retornar l'import que sol·licita ja que el tancament es fa d'acord amb el que disposa la resolució de la Gerència de la Universitat de Barcelona per a l'aplicació de mesures d'ajust pressupostari a l'exercici 2014 i que aquesta situació no estava prevista inicialment.

Contingut

En data 20 de febrer de 2013 la Universitat de Barcelona va dictar una resolució relativa a la gestió racional i mesures d'estalvi en el funcionament de la Universitat durant l'exercici 2013 en què es preveia que es duguessin a terme les actuacions necessàries per al tancament de les instal·lacions i edificis de la UB dins dels períodes no lectius de l'exercici 2013 de Setmana Santa, agost i Nadal, i es va delegar en una instrucció de Gerència les actuacions necessàries.

A la Instrucció de Gerència 6/2013, de 5 de novembre, per a l'aplicació inicial de mesures d'ajust pressupostari a l'exercici 2014, es preveu el tancament de la Universitat durant el període comprès entre el 21 de desembre de 2013 i el 6 de gener de 2014, de manera que s'amplia el tancament ja establert a la Instrucció 3/2013, de 22 de febrer de 2013.

El promotor es va abonar al Servei d'Esports de la Universitat de Barcelona i va pagar la matrícula i la quota anual que se li va requerir tenint en compte el servei que se li va oferir, en concret els dies de disponibilitat que se li van comunicar.

El Síndic entén que si es modifiquen aquestes condicions amb posterioritat al moment de la matrícula i del pagament, s'ha de reemborsar la part proporcional de la quota corresponent al servei de què l'usuari no va poder fer ús i respecte les condicions del qual va ser erròniament informat en el moment de contractar aquest servei.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix a la Universitat de Barcelona que reconsideri la seva decisió i reemborsi al promotor l'import de la quota corresponent al període en què es va tancar la Universitat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/02/2014 Universitat de Barcelona (UB) Resolució pendent d'acceptació
31/03/2014 Universitat de Barcelona (UB) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
28/07/2014 Universitat de Barcelona (UB) Resposta a la resolució pendent d'acceptació
18/08/2014 Universitat de Barcelona (UB) Irregularitat
19/08/2014 Universitat de Barcelona (UB) Seguiment finalitzat