Resolució
Q-00536/2012 Disconformitat amb la suspensió de la prestació de renda mínima d'inserció per haver sortit del país

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Inclusió social
Data d'inici 27/01/2012
Data de l'últim moviment 01/07/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la suspensió de la prestació de renda mínima d'inserció (en endavant RMI) per haver sortit del país.

Exposa que va marxar al Marroc per visitar la seva mare malalta, del 29 de juliol al 12 d'agost de 2011.  Abans de marxar de viatge va explicar la situació al seu gestor d'RMI del Casal dels Infants i aquest va valorar oportú concedir-li el permís de viatge atès que es considerava greu la situació. Un cop va tornar a Barcelona, va presentar els certificats mèdics conforme la seva mare estava malalta, que van ser donats per vàlids.

Contingut

La Llei 7/2011, del 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres, modifica la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d'inserció, i afegeix com a obligació dels beneficiaris romandre de manera permanent a Catalunya, amb les excepcions fixades per reglament. En aquest sentit, el Decret 384/2011, de 30 d'agost, en desenvolupament d'aquestes previsions, disposa que ?excepcionalment les persones destinatàries es podran absentar fora de Catalunya per un període màxim d'un mes, sempre que sigui prèviament comunicat a l'òrgan que en faci el seguiment.?

Del contingut dels informes aportats per la persona interessada queda clar que va comunicar el seu viatge prèviament.
 
S'ha de concloure, per tant, que fins i tot en el supòsit que es consideressin aplicables les noves condicions establertes per a aquesta prestació, es donaven les circumstàncies en què es possibilita la sortida fora de Catalunya, i per tant no es poden considerar incomplertes per part de la persona interessada les obligacions que assumia com a beneficiària de la renda mínima d'inserció.

De conformitat amb això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que prengui les mesures oportunes per resoldre la situació plantejada en aquesta queixa, de manera que com més aviat millor es reprengui el pagament de la prestació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/03/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/06/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/06/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
13/02/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució
01/07/2013 Departament d'Empresa i Ocupació Seguiment finalitzat