Resolució
Q-00539/2015 Desacord amb la nova ubicació de les parades del mercat ambulant de la Llagosta

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Autoritzacions i concessions
Data d'inici 02/02/2015
Data de l'últim moviment 31/08/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de la Llagosta Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa, paradista del mercat ambulant de la Llagosta, manifesta la seva disconformitat amb la nova ubicació de les parades, dins d'una zona d'aparcament. Segons exposa, el canvi perjudica els paradistes situats a la part interior de l'aparcament, que són molt poc visibles per als vianants que circulen per la resta del mercat, i que tenen una afluència de públic molt menor que la resta. 

El Síndic va assenyalar a l'Ajuntament que hauria de traslladar a les persones afectades la decisió adoptada pel consistori, per tal que puguin conèixer els condicionants i els paràmetres que s'han tingut en compte i fer-hi les consideracions que estimin oportunes, sobretot quan, com en aquest cas, la modificació opera sobre uns concessions preexistents i altera una de les seves condicions essencials (l'emplaçament) de la concessió. 

En aquest sentit, el Síndic va destacar també que aquest deure de motivació forma part del dret ciutadà a una bona administració i té una rellevància especial en aquells àmbits de lliure decisió municipal entre diferents opcions jurídicament indiferents. 

De la resposta de l'Ajuntament se'n desprèn que aquesta informació s'ha traslladat als afectats per mitjà de la Comissió Paritària de Seguiment del Mercat Setmanal Ambulant. Segons sembla, la Comissió va indicar als afectats les raons per les quals es rebutjava la proposta d'emplaçament alternatiu que havien plantejat. Alhora, els paradistes van rebutjar la proposta municipal d'introduir modificacions en la configuració d'aquestes parades sense alterar-ne l'emplaçament. 

Sens perjudici d'això, el Síndic destaca que, una vegada decidit que no es modificarà l'emplaçament dels paradistes situats a façana interior de l'aparcament, cal que l'Ajuntament valori objectivament les raons del desacord dels afectats i les possibles mesures per corregir o minimitzar aquest perjudici amb relació a l'emplaçament anterior.  

En aquest sentit, davant d'una situació que es pot entendre que afecta les expectatives de rendiment de les parades, l'Ajuntament hauria d'intentar verificar ?in situ? la menor afluència de visitants a aquestes parades amb relació a la resta de les que conformen el mercat. I si aquesta circumstància es verifica, caldria valorar la possibilitat d'establir mesures compensatòries com la que van apuntar els afectats en la reunió de la Comissió paritària de 13 d'abril de 2015, o qualsevol altra que es consideri oportuna, amb la finalitat que la decisió del nou emplaçament de les parades no perjudiqui exclusivament una part del col·lectiu amb relació a la resta. 

El Síndic també considera que caldria valorar la conveniència que l'assignació dels emplaçaments de cada parada no fos permanent, sinó que es renovés periòdicament, amb la finalitat que els emplaçaments que reben una menor afluència de públic s'assignin de forma rotatòria a tots els paradistes.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/02/2015 Ajuntament de la Llagosta Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/03/2015 Ajuntament de la Llagosta Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/04/2015 Ajuntament de la Llagosta Resolució pendent d'acceptació
07/05/2015 Ajuntament de la Llagosta Resposta a la resolució pendent d'acceptació
14/07/2015 Ajuntament de la Llagosta Resolució pendent d'acceptació
31/08/2015 Ajuntament de la Llagosta Reiteració a la resolució pendent d'acceptació