Resolució
Q-00541/2015 Queixa relativa a les molèsties de sorolls que ocasiona a la nit l'activitat d'alguns bars de la plaça Major de Mollet del Vallès

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Contaminació
Data d'inici 02/02/2015
Data de l'últim moviment 09/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Mollet del Vallès Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

La promotora de la queixa exposa que hi ha alguns bars amb llicència per obrir fins a les 2:30, més mitja hora per recollir. Tot i així, apunta que no sempre es compleix l'horari. Segons manifesta, a les 3 de la matinada, o a vegades més tard, es produeix molt soroll a conseqüència de la sortida dels clients d'aquests establiments al carrer, fet que altera el descans dels veïns. Manifesta que fa temps que els veïns afectats denuncien aquesta situació a l'Ajuntament, però no li consta que s'estiguin prenent mesures per reduir el soroll al carrer ni per fer complir els horaris.

Segons es fa constar en l'informe tramès per l'Ajuntament de Mollet del Vallès, el 30 d'agost de 2012 es va constatar que els sorolls mesurats sobrepassaven els valors màxims establerts a la normativa d'aplicació, encara que els veïns només es queixessin dels sorolls originats fora de l'horari de tancament dels bars i fos difícil determinar l'origen del soroll. 

En aquest sentit, malgrat que no es pogués concretar del cert quin era l'origen del soroll, no es pot obviar l'existència d'uns mesuraments sonomètrics en què es podia constatar que se superaven els valors permesos. Així les coses, si les queixes dels veïns continuen, caldrà que l'Ajuntament adopti mesures addicionals per reduir les molèsties per sorolls que la concentració de persones i activitats de restauració produeix als veïns de la plaça Major. 

D'altra banda, l'article 37 de l'Ordenança d'intervenció municipal en espectacles públics i activitats recreatives de Mollet disposa que amb la finalitat de contribuir a evitar que es produeixin conductes incíviques a l'exterior dels establiments on es desenvolupen espectacles públics i activitats recreatives, les persones titulars, organitzadores o el seu personal han d'impedir que el públic i altres persones usuàries surtin amb begudes dels establiments, de les activitats recreatives o dels espectacles respectius. D'altra banda, també han d'informar la policia competent de qualsevol indici de conducta incívica a l'exterior i en la proximitat dels seus establiments i dels espais on se celebren els espectacles públics o les activitats recreatives. 

Així doncs, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que adopti altres mesures addicionals per apaivagar les molèsties que pateixen els veïns de la plaça Major per la concentració d'activitats de restauració i terrasses com ara: incrementar la vigilància policial de la zona en les hores en què hi pot haver més incidència en el descans dels veïns; portar a terme accions concretes de sensibilització per la millora de convivència; introduir les modificacions necessàries per evitar la concentració excessiva de locals de concurrència pública en aquesta zona, com permet l'article 26.3 de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, i controlar el compliment dels horaris de tancament dels locals i, en cas d'observar incompliments, prendre les mesures corresponents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

24/02/2015 Ajuntament de Mollet del Vallès Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/03/2015 Ajuntament de Mollet del Vallès Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
21/10/2015 Ajuntament de Mollet del Vallès Resolució pendent d'acceptació
09/12/2015 Ajuntament de Mollet del Vallès Reiteració a la resolució pendent d'acceptació